ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Κακά μαντάτα για τους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας. Οπως πληροφορηθήκαμε, στον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών δεκάδες εργαζόμενοι καλούνται τις τελευταίες ημέρες από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων να μετατρέψουν τις νόμιμες συμβάσεις εργασίας τους σε πιο… ευέλικτες μορφές συνεργασίας. Από τους εργαζομένους ζητείται να υπογράψουν συμβάσεις εξάωρης ημερήσιας απασχόλησης αντί του οκταώρου, με ανάλογη μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα περικοπής κόστους αφορά 800 εργαζομένους.

OΤΑΝ ΝΟΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κακά μαντάτα για τους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας. Οπως πληροφορηθήκαμε, στον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών δεκάδες εργαζόμενοι καλούνται τις τελευταίες ημέρες από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων να μετατρέψουν τις νόμιμες συμβάσεις εργασίας τους σε πιο… ευέλικτες μορφές συνεργασίας.

Από τους εργαζομένους ζητείται να υπογράψουν συμβάσεις εξάωρης ημερήσιας απασχόλησης αντί του οκταώρου, με ανάλογη μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα περικοπής κόστους αφορά 800 εργαζομένους.

***
Προ ολίγων εβδομάδων ο όμιλος, ο οποίος έχει σε όλη την Ελλάδα εννέα θεραπευτικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένου του Διαβαλκανικού της Θεσσαλονίκης, έκλεισε το θεραπευτήριο Πειραιά «Ιασις», το οποίο είχε 120 άτομα ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις στην αγορά ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής διάλεξε λάθος χρόνο για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Και τούτο διότι σήμερα, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, το κλίμα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχει μεταβληθεί άρδην.

Πλέον όλοι προσβλέπουν σε ταχύτερη ανάκαμψη της Ευρώπης και ως εκ τούτου η ψυχολογία των αγορών έχει αρχίσει να ανεβαίνει, δημιουργώντας και πάλι εξαιρετικές προσδοκίες.

***
Αυτό σημαίνει ότι οι κρουνοί της χρηματοδότησης ανοίγουν όλο και περισσότερο και η εξεύρεση κεφαλαίων γίνεται ευκολότερη υπόθεση. Ως εκ τούτου και η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων, η οποία ως πριν από λίγο καιρό τρόμαζε τον Πρωθυπουργό, καθώς έβλεπε τα μαύρα σύννεφα να πυκνώνουν, γίνεται τώρα απλή υπόθεση.

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ …ΚΑΡΕΚΛΕΣ
Μπορεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου να καλεί μερικούς μερικούς «να μη ράβουν κοστούμια» και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να αναφέρεται σε «καρεκλοκένταυρους», αλλά υπάρχουν και τα μεσαία στρώματα που δεν τους ακούν.

Πολλά μεσαία στελέχη, παλιοί γνώριμοι της δημόσιας διοίκησης, επανεμφανίστηκαν στο προσκήνιο και άρχισαν ήδη να ψάχνονται…

***
Ως εκ τούτου, τους πληροφορούμε ότι ήδη υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις του προέδρου του ΚΕΠΕ, του Ιnvest in Greece (πρώην ΕΛΚΕ) και της Εδικής Γραμμα τείας Τυχερών Παιχνιδιών.

Επίσης τους θυμίζουμε ότι υπάρχει και το ξεχασμένοαπό αυτούς- ΕΚΕΜ (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών), το οποίο τα τελευταία χρόνια έπεσε σε αδράνεια με τους διορισμούς ημετέρων. Το ΕΚΕΜ ιδρύθηκε ύστερα από έμπνευση του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη και λειτούργησε αποτελεσματικά- ώσπου ανέλαβε η «νέα διακυβέρνηση»- χάρη στον πρώην υπουργό κ. Θ. Πάγκαλο.

Αν πάλι τα «μεσαία στρώματα» βλέπουν πιο ψηλά, ας στραφούν προς τις ΔΕΚΟ… «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ»
Δύο μέτρα και δύο σταθμά βλέπουν οι χρηματιστές στην εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αν. Γαβριηλίδη προς το υπουργείο Οικονομίας για τη μείωση των εισφορών των μελών του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου στο 1/3, αφού το υφιστάμενο κεφάλαιο υπερβαίνει κατά πολύ τις εκτιμήσεις για μελλοντικές αποζημιώσεις επενδυτών από τυχόν «κανόνια» χρηματιστηριακών εταιρειών.

***
Ως τώρα οι εισφορές ήταν συνάρτηση του τζίρου της κάθε ΑΧΕ, ενώ τώρα θα είναι συνάρτηση των περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών πελατών που έχει η ΑΕΠΕΥ.

Στην πρόταση όμως του προέδρου ο συντελεστής με τον οποίο θα ορίζεται η ετήσια εισφορά των μελών επί της αξίας των περιουσιακών στοιχείων δεν είναι ίδιος για όλες τις ΑΧΕ.

Για περιουσιακά στοιχεία ως 250 εκατ. ευρώ ο συντελεστής είναι 2,75%, ενώ για ποσά άνω των 250 εκατ. ευρώ είναι μόλις 1%

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk