ΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η ΟLΥΜΡΙCΑir την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει να εκτελεί τις πτήσεις σε δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού με 32 αεροσκάφη και προσωπικό 5.000 ατόμων. Ο στόλος της θα αποτελείται από 16 Αirbus 319 και 320, 10 Βombardier Q400, πέντε Βombardier Dash 100 και ένα ΑΤR42. Η Οlympic Αir θα καλύπτει τα δρομολόγια εσωτερικού, εκτελώντας πτήσεις από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλλονιά, …

Οlympic Αir
Η ΟLΥΜΡΙCΑir την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει να εκτελεί τις πτήσεις σε δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού με 32 αεροσκάφη και προσωπικό 5.000 ατόμων. Ο στόλος της θα αποτελείται από 16 Αirbus 319 και 320, 10 Βombardier Q400, πέντε Βombardier Dash 100 και ένα ΑΤR42.

Η Οlympic Αir θα καλύπτει τα δρομολόγια εσωτερικού, εκτελώντας πτήσεις από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Κέρκυρα.

Στο εξωτερικό η εταιρεία είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση πτήσεων προς Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Κωvσταντινούπολη, Λάρνακα, Βηρυτό, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σόφια, Τίρανα, Τελ Αβίβ.

Παράλληλα η Οlympic Αir καταρτίζει συμφωνίες με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις κοινού κωδικού προς Νέα Υόρκη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Αυστραλία, Γιοχάνεσμπουργκ, Ατλάντα, Αμπού Ντάμπι.

Ηδη έχει υπογραφεί συμφωνία με την Delta Αirlines και συζητείται η συνεργασία με την Αir France από τον Μάρτιο του 2010. Επίσης έχει σημειώσει πρόοδο η υλοποίηση της συνεργασίας με την Εtihad Αirways για πτήσεις κοινού κωδικού προς και από Αμπού Ντάμπι καθώς επίσης και για πτήσεις προς και από Νότιο Αφρική, Αυστραλία και Νοτιοανατολική Ασία, Κίνα και Ιαπωνία.

Αegean Αirlines

Η ΑΕGΕΑΝΑirlines μετέφερε 2,9 εκατ. επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του 2009, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 9% και εκτελώντας 12% περισσότερες πτήσεις.

Ενισχύει το δίκτυό της, προσθέτοντας επιπλέον ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συμπληρώνει στο δίκτυό της τη Μαδρίτη και τη Βιέννη ενώ αρχίζει την εκτέλεση απευθείας πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη προς το Μιλάνο.

Με την προσθήκη νέων προορισμών η εταιρεία σήμερα καλύπτει 52 τακτικά δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού. Η Αegean έχει γίνει αποδεκτή και βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στη μεγαλύτερη και ισχυρότερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία, στη Star Αlliance.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk