ΝΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Στο κράτος λέμε ναι!

Πρόθυμος να συζητήσει τη συμμετοχή του κράτους σε ένα μεικτό ιδιοκτησιακό σχήμα για την Οlympic Αirlines εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ομίλου Μarfin κ. Α. Βγενόπουλος στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές επιθυμεί να αναλάβει μετοχικό ποσοστό. Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε τη διαθεσιμότητα της ΜΙG στο λεγόμενο «μεικτό σχήμα», όπως προβλέπει και η σύμβαση ρευστοποίησης της δημόσιας ΟΑ και ιδιωτικοποίησης των τριών της εταιρειών (πτητικό έργο, τεχνική βάση και handling).

Πρόθυμος να συζητήσει τη συμμετοχή του κράτους σε ένα μεικτό ιδιοκτησιακό σχήμα για την Οlympic Αirlines εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ομίλου Μarfin κ. Α. Βγενόπουλος στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές επιθυμεί να αναλάβει μετοχικό ποσοστό.

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε τη διαθεσιμότητα της ΜΙG στο λεγόμενο «μεικτό σχήμα», όπως προβλέπει και η σύμβαση ρευστοποίησης της δημόσιας ΟΑ και ιδιωτικοποίησης των τριών της εταιρειών (πτητικό έργο, τεχνική βάση και handling). Εντός τριμήνου το κράτος έχει δικαίωμα να «επανακρατικοποιήσει» την ΟΑ μέσα από τη δημιουργία ενός μεικτού σχήματος.

Την ίδια ώρα, το ΠαΣοΚ περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του τη συμμετοχή του σε μεικτά σχήματα στρατηγικού ενδιαφέροντος και έχει εκφράσει ενδιαφέρον να υπάρχει κρατική συμμετοχή στη νέα ιδιωτική ΟΑ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της παλαιάς ΟΑ από την ΜΙG είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Α. Βγενόπουλου και του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε ότι η πρόταση της ΜΙG ήταν συμβατή με αρκετές από τις θέσεις του ΠαΣοΚ για την Ολυμπιακή.

Το κόστος εξαγοράς των εταιρειών της νέας Ολυμπιακής έφθασε τα 180 εκατ. ευρώ, ενώ η ΜΙG προχωρεί σε άμεσες επενδύσεις τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Πάντως στο όλο εγχείρημα για την εξυγίανση της Ολυμπιακής από την τελευταία κυβέρνηση θα πρέπει να σημειωθεί και το κόστος για την αποχώρηση των εργαζομένων, που φθάνει το 1,2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk