ΒΙΕΝΝΗ

Τέλος εποχής στην Κρατική Οπερα

Tελευταία σεζόν η εφετινή για τον πολυσυζητημένο γενικό διευθυντή Γιόαν Χολέντερκαι τον μουσικό διευθυντή Σεΐτζι Οζάουαοι οποίοι ετοιμάζονται να παραδώσουν τα σκήπτρα της ιστορικής Κρατικής Οπερας της Βιέννης στο δίδυμο τωνΝτομινίκ Μεγέρκαι Φραντς Βέλσερ Μεστ. Σε ό,τι αφορά τις νέες παραγωγές της σεζόν, εφέτος έχουν προγραμματιστεί «Η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» τουΣοστακόβιτςυπό τονΚιρίλ Πετρένκο, ο «Μάκβεθ» του Βέρντιυπό τονΝτανιέλε Γκάτι , ο βαγκνερικός «Τανχόιζερ» υπό τον Βέλσερ-Μεστ αλλά και η «Μήδεια» του Α.

Tελευταία σεζόν η εφετινή για τον πολυσυζητημένο γενικό διευθυντή Γιόαν Χολέντερκαι τον μουσικό διευθυντή Σεΐτζι Οζάουαοι οποίοι ετοιμάζονται να παραδώσουν τα σκήπτρα της ιστορικής Κρατικής Οπερας της Βιέννης στο δίδυμο τωνΝτομινίκ Μεγέρκαι Φραντς Βέλσερ Μεστ.

Σε ό,τι αφορά τις νέες παραγωγές της σεζόν, εφέτος έχουν προγραμματιστεί «Η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» τουΣοστακόβιτςυπό τονΚιρίλ Πετρένκο, ο «Μάκβεθ» του Βέρντιυπό τονΝτανιέλε Γκάτι , ο βαγκνερικός «Τανχόιζερ» υπό τον Βέλσερ-Μεστ αλλά και η «Μήδεια» του Α. Ράιμαν με πρωταγωνίστρια την ιδιαιτέρως αγαπητή στο ελληνικό κοινό γερμανίδα υψίφωνοΜαρλίς Πέτερσεν .

Σε ό,τι αφορά τις αναβιώσεις, χαρακτηριστικά μπορεί κανείς να αναφέρει τον «Τριστάνο και Ιζόλδη» του Βάγκνερ υπό τονΣάιμον Ρατλ, τη «Μανόν» με την Ντιάνα Νταμράουνα εναλλάσσεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο με την Αννα Νετρέμπκο, τον «Ιππότη με το Ρόδο» με τηνΑνγκέλικα Κιρχσλάγκερ , τον «Ευγένιο Ονιέγκιν» με τονΝτμίτρι Χβοροστόφσκι, την «Υπνοβάτιδα» με τη Ναταλί Ντεσέ αλλά και το «Καπρίτσιο» με τη Ρενέ Φλέμινγκ.

Ωστόσο, δυναμικά στα λυρικά δρώμενα της αυστριακής πρωτεύουσας κινείται και το Τheater an der Wien όπου τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και πάλι ως θέατρο όπερας φιλοξενώντας άκρως ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες στα www.staatsoper.at και www.theater-wien.at

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk