Στη μπούκα

«Δωδέκατη νύχτα» και «Τι είδε ο Μπάτλερ». Γουίλιαμ Σαίξπηρ και Τζο Ορτον. Δύο έργα σε μία παράσταση; Ναι. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος (στη φωτογραφία) ξεκινώντας τη συνεργασία με την Ελληνική Θεαμάτων και προτού εγκαινιάσει το καινούργιο θέατρο «Π», στεγάζεται στην Πειραιώς 260 και θα παρουσιάζει μισές μέρες την εβδομάδα το ένα έργο και τις υπόλοιπες το άλλο. Την Κυριακή όμως με ένα σκηνοθετικό concept θα τα ενώνει και τα δύο- σε μία παράσταση με δύο μέρη. Οχι, δεν θα αλλάξει τον τίτλο των έργων.

«Δωδέκατη νύχτα» και «Τι είδε ο Μπάτλερ». Γουίλιαμ Σαίξπηρ και Τζο Ορτον. Δύο έργα σε μία παράσταση; Ναι. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος (στη φωτογραφία) ξεκινώντας τη συνεργασία με την Ελληνική Θεαμάτων και προτού εγκαινιάσει το καινούργιο θέατρο «Π», στεγάζεται στην Πειραιώς 260 και θα παρουσιάζει μισές μέρες την εβδομάδα το ένα έργο και τις υπόλοιπες το άλλο.

* * *
Την Κυριακή όμως με ένα σκηνοθετικό concept θα τα ενώνει και τα δύο- σε μία παράσταση με δύο μέρη. Οχι, δεν θα αλλάξει τον τίτλο των έργων. Ωστόσο μια πρόταση τίτλου θα μπορούσε να είναι «Τι είδε ο Μπάτλερ τη Δωδέκατη Νύχτα»!..

* * *

Τελευταίες παραστάσεις με τις «Δύο Ορφανές». Πρόβες για το «Deadline». Γυρίσματα για την «Πολυκατοικία» και προεκλογικός αγώνας: ο Γιάννης Βούρος βρίσκεται στο φουλ της δραστηριότητάς του, προσπαθώντας να συνδυάσει την πολιτική με την υποκριτική- όχι, δεν είναι πάντα ταυτόσημες αυτές οι δύο έννοιες. * * *
Οι 25.000 ψήφοι που έλαβε προ διετίας στη Β Δ Περιφέρεια της Αθήνας με το ΠαΣοΚ τον οδηγούν και πάλι στον πολιτικό στίβο. Στις προθέσεις του πάντως είναι να αποχωρήσει από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Μega (εξ ου και ο ήρωάς του θα έχει μια γρήγορη εξέλιξη) αλλά να συνεχίσει το θέατρο. Αλλωστε φέτος θα παίξει σε ένα έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο ίδιος.

* * *
Με το ΠαΣοΚ κατεβαίνουν και τρεις γυναίκες ηθοποιοί, στην Α Δ Αθηνών, αυτή τη φορά, ζητώντας την ψήφο θεατρόφιλων και μη: η Αννα Βαγενά, η Πέμυ Ζούνη (που είναι ήδη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Σκανδαλίδη, και αυτή την εποχή σκηνοθετεί την «Ερωτική αναρχία»)

και η Αννα Φόνσου.

* * *
Μαζί με το «Πουθενά» του Δημήτρη Παπαϊωάννου θα γίνουν ουσιαστικά και τα εγκαίνια του Εθνικού Θεάτρου στο πλήρως ανανεωμένο κτίριο του Τσίλερ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρόντα. Αν θα τηρηθεί η 14η Οκτωβρίου ως ημερομηνία, δεν είναι βέβαιο- ας όψονται οι εκλογές… * * *
Δεν είναι άλλωστε η μόνη: στο Εθνικό αλλά και σε άλλα θέατρα, πολλές είναι οι πρεμιέρες που παίρνουν μετάθεση λόγω εκλογών. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, κι ας έχουμε φθινόπωρο… Και στις εθνικές εκλογές, αλλά και στις δημοτικές εκλογές τα σχέδια των θεάτρων ανατρέπονται…

* * *
Ενα είδος επιθεώρησης, μια σπονδυλωτή παράσταση ετοιμάζει το θέατρο Στοά για φέτος, χωρίς τη Λήδα Πρωτοψάλτη, που μόλις ολοκλήρωσε την περιοδεία με τις «Τρωάδες» και την Εκάβη της, και θα ξεκουραστεί… Αυξάνονται λοιπόν οι επιθεωρήσεις τον φετινό χειμώνα. Μήπως αιτία είναι η οικονομική κρίση;

* * *
Εννέα χρόνια πέρασαν από τον ξαφνικό θάνατο της Ελευθερίας Σαπουντζή και η πέμπτη βράβευση στη μνήμη της θα γίνει αύριο Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας για να προστεθεί το πέμπτο όνομα στη λίστα με τις Αννα Μάσχα, Αγγελική Παπαθεμελή, Φένια Παπαδόδημα και Ελένη Μποζά.

myrto@dolnet.gr

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk