ΠΑΡΟΙΚΙΑ

Πέφτει, σώστε το!

ΜΙΚΡΟ, ταπεινό, με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη λευκότητα σήμερα, αλλά και με μακρά ιστορία πίσω του, αφού χρονολογείται από τον 16ο-17ο αιώνα, αυτό το εκκλησάκι της Παροικιάς στην Πάρο αφιερωμένο στον Αγιο Κωνσταντίνο σίγουρα δεν αξίζει την αδιαφορία της πολιτείας, πλην όμως αυτήν εισπράττει παρά τις προσπάθειες των ντόπιων για να το σώσουν. Η κατάρρευσή του είναι θέμα χρόνου, όπως δείχνουν οι ρωγμές στην τοιχοποιία του, ενώ τα θεμέλιά του μοιάζουν αποσαθρωμένα. Εκεί στο υπουργείο Πολιτισμού όμως κωφεύουν.

ΜΙΚΡΟ, ταπεινό, με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη λευκότητα σήμερα, αλλά και με μακρά ιστορία πίσω του, αφού χρονολογείται από τον 16ο-17ο αιώνα, αυτό το εκκλησάκι της Παροικιάς στην Πάρο αφιερωμένο στον Αγιο Κωνσταντίνο σίγουρα δεν αξίζει την αδιαφορία της πολιτείας, πλην όμως αυτήν εισπράττει παρά τις προσπάθειες των ντόπιων για να το σώσουν. Η κατάρρευσή του είναι θέμα χρόνου, όπως δείχνουν οι ρωγμές στην τοιχοποιία του, ενώ τα θεμέλιά του μοιάζουν αποσαθρωμένα. Εκεί στο υπουργείο Πολιτισμού όμως κωφεύουν. Η χρηματοδότηση για την αποκατάστασή του έχει καθυστερήσει τόσο, που αν και εφόσον φθάσει κάποια στιγμή, μπορεί απλώς να είναι αργά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα ο πατήρ Σπύρος Φωκιανός, τον περασμένο Αύγουστο με την τουριστική περίοδο στο φουλ της και το χωριό να αντιβουίζει τις νύχτες από τις μουσικές και τους εν πλήρει ευφορία διατελούντες επισκέπτες, τέσσερις εικόνες αφαιρέθηκαν από το τέμπλο του.

Σπουδαίες και με διάσημες υπογραφές- «Χειρ Βίκτωρος» σημειώνεται με κόκκινα γράμματα στη μία παραπέμποντας είτε στον κερκυραίο είτε στον κρητικό ζωγράφο με αυτό το όνομα, 16ος ή 17ος αιώνας δηλαδή-, αναζητούνται βεβαίως και ασφαλώς βοηθάει το γεγονός ότι είναι δημοσιευμένες. «Παρακαλούμε να δείξουν ενδιαφέρον» λέει ο παπα-Σπύρος. Δίκαιο το αίτημα, δύσκολοι οι (προεκλογικοί) καιροί.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk