ΠΑΡΙΣΙ

Νέα σελίδα από εφέτος

Mε τον «αιρετικό»Ζεράρ Μορτιένα αποτελεί παρελθόν έχοντας αναχωρήσει για το θέατρο Ρεάλ της Μαδρίτης, η ανάληψη των διευθυντικών καθηκόντων από τονΝικολά Ζοέλσηματοδοτεί αλλαγή σελίδας για την Οπερα του Παρισιού. Αναφορικά με αυτό καθαυτό το πρόγραμμα, η αυλαία της σεζόν άνοιξε με μια νέα παραγωγή της όπερας «Μιρέιγ» τουΓκουνό- πρωταγωνίστρια η αλβανίδα υψίφωνοςΙνβα Μούλα- την οποία ακολουθούν ο «Βότσεκ» τουΜπεργκκαι ο «Κουρέας της Σεβίλλης». Ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι νέες παραγωγές …

Mε τον «αιρετικό»Ζεράρ Μορτιένα αποτελεί παρελθόν έχοντας αναχωρήσει για το θέατρο Ρεάλ της Μαδρίτης, η ανάληψη των διευθυντικών καθηκόντων από τονΝικολά Ζοέλσηματοδοτεί αλλαγή σελίδας για την Οπερα του Παρισιού.

Αναφορικά με αυτό καθαυτό το πρόγραμμα, η αυλαία της σεζόν άνοιξε με μια νέα παραγωγή της όπερας «Μιρέιγ» τουΓκουνό- πρωταγωνίστρια η αλβανίδα υψίφωνοςΙνβα Μούλα- την οποία ακολουθούν ο «Βότσεκ» τουΜπεργκκαι ο «Κουρέας της Σεβίλλης». Ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι νέες παραγωγές δύο έργων της μνημειώδους βαγκνερικής Τετραλογίας («Ο Χρυσός του Ρήνου» και η «Βαλκυρία»), η επίσης νέα παραγωγή του «Βέρθερου» τουΜασνέαλλά κι ένας νέος «Φάουστ» ο οποίος συνετέθη από τον 57χρονοΦιλίπ Φενελόντο 2007.

Το λυρικό πρόγραμμα και στις δύο σκηνές πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες εκθέσεις: ανάμεσά τους η επικεντρωμένη στον Γκουνό στο διάστημα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου στην Γκαρνιέ και η αφιερωμένη στον Ε. Κόρνγκολντ στη Βαστίλλη κατά την περίοδο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου. (Στις 3 Οκτωβρίου, εξάλλου, κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή της όπερας «Η νεκρή πόλη» του συνθέτη.)

Στην Γκαρνιέ, εξάλλου, θα τιμηθούν τα 100χρονα των Ρωσικών Μπαλέτων τουΝτιάγκιλεφμε μια έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί τον Νοέμβριο του 2009 και θα παραμείνει σε λειτουργία ως τον Απρίλιο του 2010.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.operadeparis.fr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk