Απόφαση δικαστηρίου

Αποζημίωση € 300.000 στον κ. Μ. Σταθόπουλο

Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ υποχρεούνται να καταβάλουν στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης καθηγητή κ. Μιχ. Σταθόπουλο ο δημοσιογράφος κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Αlpha ύστερα από την επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης από το Εφετείο Αθηνών. Το Εφετείο έκρινε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εν γνώσει του ότι είναι ψευδές ενέπλεξε τον κ. Σταθόπουλο στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, υποστηρίζοντας ότι παρενέβη στον τότε ανακριτή και καταδικασθέντα Ε.

Αποζημίωση € 300.000 στον κ. Μ. Σταθόπουλο | tovima.gr

Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ υποχρεούνται να καταβάλουν στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης καθηγητή κ. Μιχ. Σταθόπουλο ο δημοσιογράφος κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Αlpha ύστερα από την επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης από το Εφετείο Αθηνών. Το Εφετείο έκρινε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εν γνώσει του ότι είναι ψευδές ενέπλεξε τον κ. Σταθόπουλο στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, υποστηρίζοντας ότι παρενέβη στον τότε ανακριτή και καταδικασθέντα Ε. Καλούση για να αποφυλακίσει τον κατηγορούμενο για υπόθεση ναρκωτικών Γ.Ιατρίδη. Ειδικότερα στην απόφαση του Εφετείου αναφέρεται ότι οι ισχυρισμοί του κ. Τριανταφυλλόπουλου ήταν ψευδείς και συκοφαντικοί, ότι ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση του κ. Σταθόπουλου στην υπόθεση Ιατρίδη και ότι ο παρουσιαστής τα είπε με δόλο και εν γνώσει της αναληθείας τους. Το ποσό των 300.000 ευρώ θα διατεθεί στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με δήλωση του κ. Σταθόπουλου.

«Περισσότερο και από τη δικαίωσή μου αισθάνομαι ικανοποίηση επειδή η απόφαση αυτή δείχνει ότι η χώρα μας διαθέτει δικαστές που δεν φοβούνται και που ξέρουν να αντιστέκονται» σχολίασε ο κ. Σταθόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk