ΤΟ ΔΝΤ αποφάσισε την πώληση 403 τόνων χρυσού για τη χρηματοδότηση των δανείων των φτωχών χωρών

Το βάρος του χρυσού αντιπροσωπεύει το ένα όγδοο των αποθεμάτων που έχει αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ, ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους πολυτίμων μετάλλων στον κόσμο

ΤΟ ΔΝΤ αποφάσισε την πώληση 403 τόνων χρυσού για τη χρηματοδότηση των δανείων των φτωχών χωρών | tovima.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (του ΔΝΤ) ενέκρινε τις τελευταίες ώρες να πωληθούν από τα αποθεματικά του περίπου 403 τόννοι χρυσού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο ανωτέρω χρηματο-πιστωτικός θεσμός να βοηθήσει, δανειακά, τις φτωχές οικονομίες του πλανήτη –εν μέσω της πρωτοφανούς μεταπολεμικώς οικονομικής κρίσης.

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές στην Ουάσινγκτον ανέφεραν σχετικώς ότι «πωλείται περίπου το ένα όγδοο των αποθεματικών του ΔΝΤ σε χρυσό», με τίμημα –σε αγοραίες τιμές του πολυτίμου μετάλλου– «τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου».

Στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε –υπογράφεται από τον Γενικό διευθυντή κ. Ντομινίκ Στρος-Καν— αφού εκφράζεται η ικανοποίηση που, κατ’αυτόν τον τρόπο, θα βοηθηθούν εν μέσω κρίσης πολλές φτωχές χώρες στον κόσμο με (έκτακτο) δανεισμό του ΔΝΤ, τονίζεται ακόμα ότι ο στόχος είναι, παραταύτα, «να μη διαταραχθεί η διεθνής αγορά του χρυσού».

Προς τούτο, αφ ενός μεγάλες ποσότητες χρυσού των αποθεματικών του ΔΝΤ θα αγοραστούν από Κεντρικές Τράπεζες, που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν τα εν λόγω αποθεματικά τους, ενώ παράλληλα στην «ελεύθερη» αγορά χρυσού ο χρυσός του ΔΝΤ «θα διοχετεύεται σταδιακά», ώστε να μην επηρεαστεί απρόβλεπτα καθοδικά η τρέχουσα (υψηλή) τιμή του πολύτιμου μετάλλου.-

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk