ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ

Λιλιπούτειοι επαγγελματίες

ΤΟΚΙΟ H χαρά του παιδιού σε ασχολίες μεγάλων έγινε πραγματικότητα στο Τόκιο, όπου εξ απαλών ονύχων ο μελλοντικός πολίτης ντρεσάρεται για να μπει στη ζωή της εργασίας. Είναι ίσως ο μοναδικός τόπος στον κόσμο όπου η παιδική εργασία είναι όχι απλώς επιτρεπτή, αλλά επιθυμητή. Η Κιντζάνια είναι μια πόλη σε μικρογραφία για λιλιπούτειους δημότες. Εκεί τα παιδιά υποδύονται τους μαγαζάτορες, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, σε μια πιστή απεικόνιση του κόσμου που θα αντιμετωπίσουν μεγαλώνοντας.

Λιλιπούτειοι επαγγελματίες | tovima.gr

ΤΟΚΙΟ H χαρά του παιδιού σε ασχολίες μεγάλων έγινε πραγματικότητα στο Τόκιο, όπου εξ απαλών ονύχων ο μελλοντικός πολίτης ντρεσάρεται για να μπει στη ζωή της εργασίας. Είναι ίσως ο μοναδικός τόπος στον κόσμο όπου η παιδική εργασία είναι όχι απλώς επιτρεπτή, αλλά επιθυμητή. Η Κιντζάνια είναι μια πόλη σε μικρογραφία για λιλιπούτειους δημότες. Εκεί τα παιδιά υποδύονται τους μαγαζάτορες, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, σε μια πιστή απεικόνιση του κόσμου που θα αντιμετωπίσουν μεγαλώνοντας. Μέσα σε έναν χρόνο το παιδικό πάρκο καταγράφει 960.000

επισκέπτες και είναι υπερπλήρες σε καθημερινή βάση. Τα πάντα είναι άριστα σχεδιασμένα. Για να ταιριάζουν στο μπόι των μικρών επισκεπτών, όλα τα κτίσματα και τα οχήματα είναι φτιαγμένα στα δύο τρίτα του κανονικού ύψους. Τα παιδιά έχουν επιλογή ανάμεσα σε 50 επαγγέλματα, τα οποία δοκιμάζουν σε βάρδιες των 5-6 ωρών. Κάθε επάγγελμα διαρκεί μισή ώρα. Κάθε παιδί πληρώνει ένα εισιτήριο, δηλώνει το επάγγελμα που επιθυμεί, παραλαμβάνει στολή και τον κατάλληλο εξοπλισμό και αρχίζει να «δουλεύει» μακριά από τους γονείς του, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στους χώρους εργασίας. Στο τέλος της «βάρδιας» εισπράττει μεροκάματο σε «κίντζος».

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk