ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Ηρθε η πρώτη παρτίδα εμβολίων

Εφθασε χθες το απόγευμα στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τη νέα γρίπη. Τα εμβόλια θα αποθηκευθούν στις νέες εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) στη Βάρη (οδός Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 34), που υπάγεται στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ειδικά ψυγεία σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι παραδόσεις των εμβολίων θα συνεχιστούν ως και το τέλος Φεβρουαρίου 2010. Ωστόσο ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, καθώς δεν έχει ακόμη δοθεί η σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ηρθε η πρώτη παρτίδα εμβολίων | tovima.gr

Εφθασε χθες το απόγευμα στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τη νέα γρίπη. Τα εμβόλια θα αποθηκευθούν στις νέες εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) στη Βάρη (οδός Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 34), που υπάγεται στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ειδικά ψυγεία σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι παραδόσεις των εμβολίων θα συνεχιστούν ως και το τέλος Φεβρουαρίου 2010.

Ωστόσο ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, καθώς δεν έχει ακόμη δοθεί η σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η άδεια αναμένεται να δοθεί στις 15 Οκτωβρίου. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι επαγγελματίες Υγείας, που είναι περίπου 70.000, και στη συνέχεια οι έγκυοι δευτέρου και τρίτου τριμήνου, που υπολογίζονται σε 90.000. Θα ακολουθήσουν τα άτομα που φυλάσσουν παιδιά ηλικίας ως έξι μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών οι ειδικοί επιστήμονες πρότειναν στον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο να λάβουν πρώτοι το πανδημικό εμβόλιο όλοι όσοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένοι και άλλοι βαρέως πάσχοντες, έγκυοι του δευτέρου και τρίτου τριμήνου και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό). Ακολουθούν όσοι φροντίζουν παιδιά ως έξι μηνών και τα παιδιά από έξι μηνών ως έξι ετών. Αν ο αριθμός των εμβολίων επαρκεί, οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προτείνουν τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 6-18 ετών. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης έχουν βάλει πρώτους στη «λίστα» τους επαγγελματίες Υγείας, τις εγκύους (δευτέρου και τρίτου τριμήνου) και όσους φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk