Γράφτηκαν με «κόλπο» σε δημόσια πανεπιστήμια

Μέσω του προγράμματος «Εράσμους», που επιτρέπει τις ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατόρθωσαν να εγγραφούν σε ελληνικά πανεπιστήμια απόφοιτοι ιδιωτικού κολεγίου στη χώρα μας που αποτελεί παράρτημα γαλλικού πανεπιστημίου. Οι πτυχιούχοι του ελληνικού κολεγίου έγιναν δεκτοί πρώτα σε πρόγραμμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στη συνέχεια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπρόσωποι του κολεγίου χαρακτήρισαν την περίπτωση ως έμμεση «ακαδημαϊκή αναγνώριση» των πτυχίων που προσφέρουν και μάλιστα ενώ ο νόμος για τη λειτουργία τους βρίσκεται «στον αέρα».

Γράφτηκαν  με «κόλπο»  σε δημόσια  πανεπιστήμια | tovima.gr

Μέσω του προγράμματος «Εράσμους», που επιτρέπει τις ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατόρθωσαν να εγγραφούν σε ελληνικά πανεπιστήμια απόφοιτοι ιδιωτικού κολεγίου στη χώρα μας που αποτελεί παράρτημα γαλλικού πανεπιστημίου. Οι πτυχιούχοι του ελληνικού κολεγίου έγιναν δεκτοί πρώτα σε πρόγραμμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στη συνέχεια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπρόσωποι του κολεγίου χαρακτήρισαν την περίπτωση ως έμμεση «ακαδημαϊκή αναγνώριση» των πτυχίων που προσφέρουν και μάλιστα ενώ ο νόμος για τη λειτουργία τους βρίσκεται «στον αέρα». Οι διοικήσεις των δύο πανεπιστημίων ωστόσο αναφέρουν ότι θα ερευνήσουν τις δύο περιπτώσεις, οι οποίες δεν αποτελούν τον γενικό κανόνα.

Οι σπουδές του ενός εκ των δύο πτυχιούχων ξεκίνησαν σε ιδιωτικό κολέγιο και παράρτημα στην Ελλάδα του γαλλικού πανεπιστημίου Ρaris 13. Στη συνέχεια ο ίδιος μετέβη στο Παρίσι, όπου και υπέβαλε φάκελο εγγραφής στο 3ο έτος της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Ρaris 13. Το πανεπιστήμιο πραγματοποίησε την εγγραφή και οι σπουδές τους ολοκληρώθηκαν στο γαλλικό ίδρυμα. Στη συνέχεια και με βάση το πρόγραμμα «Εράσμους» που επιτρέπει τις ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ ευρωπαϊκών ΑΕΙ έγινε δεκτός στο τέταρτο έτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά την αποφοίτησή του κατέθεσε αίτηση για να γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου και έγινε δεκτός, καθώς αποτελούσε απόφοιτο άλλου ελληνικού πανεπιστημίου.

Αντίστοιχη ήταν η διαδρομή και άλλης φοιτήτριας της Νομικής που ξεκίνησε τις σπουδές της σε κολέγιο στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα προγράμματά του. Εγινε όμως δεκτή σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς κατείχε πτυχίου γαλλικού πανεπιστημίου ομοταγούς και αναγνωρισμένου στην Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος υποσχέθηκε χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων κολεγίων θα ρυθμιστούν μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk