Πιέσεις για ανανέωση στις εκλόγιμες θέσεις της λίστας της ΝΔ

Κορυφώνονται οι πιέσεις που ασκούνται στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει – έστω και την τελευταία στιγμή – σε αλλαγή της σύνθεσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας, συμπεριλαμβάνοντας στις εκλόγιμες θέσεις νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτούν την ανανέωση και στην εικόνα της νέας κυβέρνησης. Η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο το μεσημέρι της Κυριακής και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τις πέντε πρώτες και εκλόγιμες θέσεις θα καταλάβουν ιστορικά στελέχη της παράταξης, αλλά και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Πιέσεις για ανανέωση στις εκλόγιμες θέσεις της λίστας της ΝΔ | tovima.gr

Κορυφώνονται οι πιέσεις που ασκούνται στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει – έστω και την τελευταία στιγμή – σε αλλαγή της σύνθεσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας, συμπεριλαμβάνοντας στις εκλόγιμες θέσεις νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτούν την ανανέωση και στην εικόνα της νέας κυβέρνησης. Η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο το μεσημέρι της Κυριακής και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τις πέντε πρώτες και εκλόγιμες θέσεις θα καταλάβουν ιστορικά στελέχη της παράταξης, αλλά και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Ωστόσο κορυφαίοι υπουργοί επιμένουν ότι ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να παραμερίσει κάποιες από τις προσωπικές προτιμήσεις του και να προτάξει το συμφέρον του κόμματος, καθώς είναι βέβαιον ότι σε σύγκριση με το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ το κυβερνών κόμμα θα χάσει τη μάχη της επικοινωνίας.

Ως χθες το μεσημέρι επικρατέστερος για να καταλάβει τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου φερόταν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Μιλτ. Εβερτ. Από το απόγευμα όμως άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι δέχθηκε τελικώς να διευκολύνει με την αποχώρησή του τον κ. Καραμανλή καταλαμβάνοντας τη δωδέκατη και τιμητική θέση. Σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου θα είναι σίγουρα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, του οποίου το όνομα δεν ανακοινώθηκε στην Καρδίτσα όπου πολιτευόταν ως τις τελευταίες εκλογές. Εφόσον τα τρία αυτά στελέχη καταλάβουν τελικά τις τρεις πρώτες θέσεις, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση, για τις οποίες ως τις αρχές της εβδομάδας εθεωρείτο σχεδόν σίγουρο πως θα τις καταλάβουν η ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος.

Κ αλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν ότι τελικώς η κυρία Γιαννάκου θα διατηρήσει την έδρα της στην Ευρωβουλή και τη θέση της στο Επικρατείας θα παραχωρήσει σε μιαν άλλη γυναίκα, της οποίας το όνομα γνωρίζει μόνο ο κ. Καραμανλής.

Θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι πολύ πιθανό ότι θα έχει και ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Μεν. Δασκαλάκης, ο οποίος μαζί με τον κ. Γ. Σουφλιά έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Στη σύνθεση του Επικρατείας είναι πιθανό επίσης να συμπεριληφθεί ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, καθώς και ο καθηγητής κ. Χρ. Ζερεφός που είχαν συμπεριληφθεί και στο ψηφοδέλτιο του 2007. Σε μη εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, αλλά και των παραγωγικών φορέων.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk