Ο Βασίλης Μουλόπουλος επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δώδεκα προσωπικότητες της Αριστεράς από τον χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού, της διανόησης, αλλά και της πολιτικής συνθέτουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο δημοσιογράφος του «Βήματος» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κ. Β. Μουλόπουλος (ο κ. Μουλόπουλος μετά την αναγγελία της υποψηφιότητάς του ζήτησε και έλαβε από «Το Βήμα» άδεια ενός μηνός). Η Κουμουνδούρου και η Βαλτετσίου θέλησαν να διαμορφώσουν ένα ψηφοδέλτιο …

Δώδεκα προσωπικότητες της Αριστεράς από τον χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού, της διανόησης, αλλά και της πολιτικής συνθέτουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Διευθυντής Σύνταξης του ημερήσιου «Βήματος» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κ. Β. Μουλόπουλος (ο κ. Μουλόπουλος μετά την αναγγελία της υποψηφιότητάς του ζήτησε και έλαβε από «Το Βήμα» άδεια ενός μηνός). Η Κουμουνδούρου και η Βαλτετσίου θέλησαν να διαμορφώσουν ένα ψηφοδέλτιο που να απευθύνεται σε μια ευρύτερη, πέραν του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεξαμενή ψηφοφόρων, αλλά και να σηματοδοτεί την πλουραλιστική διάσταση της Συμμαχίας, με τη συμμετοχή στελεχών από τις συνιστώσες και ανέντακτους. Στις δύο τελευταίες τιμητικές θέσεις βρίσκονται η πανεπιστημιακός κυρία Πέπη Ρηγοπούλου- σήμερα διδάσκει Επικοινωνία και Αισθητική στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι από τα σύμβολα του αντιδικτατορικού αγώνα(είχε τραυματισθεί το ΄73 στην εξέγερση του Πολυτεχνείου: είναι η κοπέλα που στις φωτογραφίες με την εισβολή του τανκ είναι σκαρφαλωμένη στην πόρτα του Πολυτεχνείου)-και ο κ. Ι. Μπανιάς (ΑΚΟΑ).

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η ηθοποιός Κάτια Γέρου, επί χρόνια στην ομάδα του Θεάτρου Τέχνης, ενώ την τρίτη ο πανεπιστημιακός Αλκης Ρήγος, ο οποίος διδάσκει Πολιτική Επιστήμη, Ελληνική Πολιτική και Κοινωνικά Κινήματα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μετέχει ως ανέντακτος στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η πανεπιστημιακός κυρία Τζίνα Πολίτη, διδάκτωρ της Αγγλικής Λογοτεχνίας, ομότιμος καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ως Fellow του κολεγίου Churchill δίδαξε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κ. Ν. Μανιός, αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από το 1979 ως το 1987 και πρόεδρος από το 1987 ως το 1992, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ακολουθούν η σεναριογράφος κυρία Αννα Χατζησοφιά, ο πανεπιστημιακός κ. Αλ. Μπένος – διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-, η γιατρός κυρία Κατερίνα Γιαννάκη, μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ο εκπαιδευτικός κ. Χρ. Κατσούλας από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) και ο γιατρός κ. Π. Μαντάς (από το ΔΗΚΚΙ).

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk