Δεν δέχθηκε τον διορισμό στο ΔΝΤ ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ

Δεν αποδέχθηκε τον προεκλογικό διορισμό του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ μετά τη σκληρή αντίδραση του ΠαΣοΚ που κατηγόρησε διά του εκπροσώπου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου την κυβέρνηση για «ανήθικη πολιτική πράξη» και τακτοποίηση «κολλητών» του Πρωθυπουργού. Σε επιστολή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ αναφέρει: «Καθώς βρισκόμαστε πλέον στο μέσον προεκλογικής περιόδου και η δημοσιοποίηση της εν λόγω απόφασης κατέστη αμέσως αντικείμενο οξείας πολιτικής εκμετάλλευσης, σας δηλώνω ότι υπό την παρούσα συγκυρία δεν είμαι σε θέση να αποδεχθώ τον ορισμό μου».

Δεν δέχθηκε τον διορισμό στο  ΔΝΤ ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ | tovima.gr

Δεν αποδέχθηκε τον προεκλογικό διορισμό του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ μετά τη σκληρή αντίδραση του ΠαΣοΚ που κατηγόρησε διά του εκπροσώπου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου την κυβέρνηση για «ανήθικη πολιτική πράξη» και τακτοποίηση «κολλητών» του Πρωθυπουργού.

Σε επιστολή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ αναφέρει: «Καθώς βρισκόμαστε πλέον στο μέσον προεκλογικής περιόδου και η δημοσιοποίηση της εν λόγω απόφασης κατέστη αμέσως αντικείμενο οξείας πολιτικής εκμετάλλευσης, σας δηλώνω ότι υπό την παρούσα συγκυρία δεν είμαι σε θέση να αποδεχθώ τον ορισμό μου».

Με ξεχωριστή δήλωση επιτέθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνουλέγοντας ότι «έχει μεσαιωνικές αντιλήψεις» αφού θεωρεί ότι η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο στο εξωτερικό πρέπει να γίνεται με κομματικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό του κ. Παπακωνσταντίνου για τον κ. Χατζηεμμανουήλ ως «προέδρου κρατικού μονοπωλίου» αναφέρει ότι «ενήργησα πάντοτε με γνώμονα τα κριτήρια μιας διαφανούς και ανοικτής αγοράς. Κατέβαλα αδιάλειπτη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και την αποπολιτικοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕκαι την εμπέδωση σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας. Επί των ημερών μου η εταιρεία βγήκε για πρώτη φορά ανταγωνιστικά στον διεθνή στίβο. Και έδωσε αποτελεσματική νομική μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία του εθνικού μονοπωλίου» .

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk