Πτώση 27,8% του τζίρου στη βιομηχανία

Ισχυρό πλήγμα υπέστη η ελληνική βιομηχανία τον Ιούλιο του 2009 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2008 (μείωση του κύκλου εργασιών κατά 27,8%) με σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη, στις εξαγωγές και φυσικά στην απασχόληση. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία παρουσιάζουν κατά την ίδια χρονική σύγκριση πτώση κατά 33,7%, που σημαίνει ότι η βαθιά ύφεση θα συνεχισθεί με περαιτέρω δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία. Χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία του κύκλου εργασιών και των νέων παραγγελιών σε αυτή.

Ισχυρό πλήγμα υπέστη η ελληνική βιομηχανία τον Ιούλιο του 2009 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2008 (μείωση του κύκλου εργασιών κατά 27,8%) με σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη, στις εξαγωγές και φυσικά στην απασχόληση. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία παρουσιάζουν κατά την ίδια χρονική σύγκριση πτώση κατά 33,7%, που σημαίνει ότι η βαθιά ύφεση θα συνεχισθεί με περαιτέρω δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία. Χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία του κύκλου εργασιών και των νέων παραγγελιών σε αυτή. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) μειώθηκε κατά 27,8% τον Ιούλιο του 2009 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2008, έναντι αύξησης 17,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς το 2007.

Η μείωση κατά 27,8% του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία προήλθε από τις αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

* Ο δείκτης κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών παρουσίασε μείωση κατά 27,7%.

* Ο δείκτης κύκλου εργασιών ορυχείων-λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 34,6%.

Εξάλλου, καταγράφηκε μείωση του κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 27,7% και της εξωτερικής αγοράς κατά 27,8%.

Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) μειώθηκε κατά 33,7% τον Ιούλιο του 2009 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2008, έναντι αύξησης 11,0% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς το 2007.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk