Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Ηπια ήταν η κίνηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στοιχείο ενδεικτικό της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές. Βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν οι μικρές διακυμάνσεις πάνω από το επίπεδο των 2.500 μονάδων, το οποίο, αν και χάθηκε προσωρινά τη Δευτέρα, επανακτήθηκε πολύ γρήγορα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.555,37 μονάδες, με κέρδη 0,31%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι των τροφίμων, των βιομηχανιών και των μέσων ενημέρωσης.

Ηπια ήταν η κίνηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στοιχείο ενδεικτικό της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές. Βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν οι μικρές διακυμάνσεις πάνω από το επίπεδο των 2.500

μονάδων, το οποίο, αν και χάθηκε προσωρινά τη Δευτέρα, επανακτήθηκε πολύ γρήγορα. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.555,37 μονάδες, με κέρδη 0,31%.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι των τροφίμων, των βιομηχανιών και των μέσων ενημέρωσης. Στον αντίποδα, πτώση είχαν τα διυλιστήρια και οι εμπορικές επιχειρήσεις. Ανοδικά αλλά χωρίς εξάρσεις κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Οπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εμπορική Τράπεζα, η κατεύθυνση προς την οποία θα εκτονωθεί η συσσώρευση τιμών που εμφανίζουν οι τράπεζες, θα καθορίσει την τάση του δείκτη. Σύμφωνα με τους αναλυτές της, «την εβδομάδα που διανύσαμε σημειώθηκε αύξηση της μεταβλητότητας, καθώς ο γενικός δείκτης την Τρίτη υποχώρησε ως τις 2.465 μονάδες και στη συνέχεια ανέκαμψε ως τις 2.576 μονάδες, προσεγγίζοντας το υψηλό έτους στις 2.578 μονάδες».

Η Εμπορική στην ίδια ανάλυση τονίζει ότι «αν εξαιρέσουμε δύο συνεδριάσεις (3/9 και 4/9), σε όλες τις υπόλοιπες (19 συνολικά, από τις 21/8 ως και σήμερα) ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κινείται ανάμεσα στις 2.442 και στις 2.578 μονάδες. «Θεωρούμε ότι αυτή η παλινδρόμηση τιμών σε περιορισμένο εύρος έχει δημιουργήσει μια συσσώρευση τιμών, η οποία θα εκτονωθεί σύντομα και η κατεύθυνση που θα πραγματοποιηθεί θα δώσει τη νέα βραχυχρόνια τάση».

Οι αναλυτές της τράπεζας θεωρούν ότι η προαναφερθείσα κίνηση θα είναι σε άμεση συνάρτηση με την κίνηση των δεικτοβαρών τραπεζικών μετοχών, οι οποίες αναμένεται να «ξεσπάσουν» σύντομα, συμπαρασύροντας και τον γενικό δείκτη ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Αν τελικά ξεπερασθούν οι 2.578 μονάδες με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, τότε θα υπάρξει επιτάχυνση της ανοδικής τάσης, αλλά δύσκολα θα ξεπερασθούν τα όρια του ανοδικού καναλιού του τελευταίου διμήνου, δηλαδή το υψηλότερο πιθανό σημείο κορύφωσης προσδιορίζεται στη ζώνη τιμών 2.680-2.700 μονάδων» τονίζει η τράπεζα. Προσθέτει όμως ότι αν η ενδεχόμενη διάσπαση συνδυασθεί με αυξημένους όγκους συναλλαγών, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα «βίαιο rally», με επόμενο στόχο την ευρύτερη περιοχή των 2.800 μονάδων καθώς θα έχει ενδυναμωθεί το σενάριο ανάκαμψης τύπου V αντί του W. Μετοχές
* Βωβός: Συνέχισε την ανοδική της πορεία η κατασκευαστική εταιρεία, η μετοχή της οποίας μετά την κατοχύρωση των 6 ευρώ δείχνει ικανή να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα. Σε υψηλά επίπεδα ανήλθε και χθες η συναλλακτική δραστηριότητα για τον τίτλο. * Ιntrakat: Πάνω από το 1 ευρώ διατηρήθηκε ο τίτλος της εταιρείας συμφερόντων του ομίλου Κόκκαλη. Παρά τα υψηλά της κέρδη οι επενδυτές δείχνουν απρόθυμοι να πουλήσουν για κατοχύρωση κερδών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk