Τέλος εποχής για τη Μαντόνα

Τη Δευτέρα η Μαντόνα τερματίζει, όπως όλα δείχνουν, τη συνεργασία της με την εταιρεία στην οποία ηχογραφούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, τη Warner, κυκλοφορώντας μια διπλή συλλογή με όλες τις επιτυχίες της και ένα διπλό DVD με 47 βιντεοκλίπ. Και οι δύο συλλογές θα έχουν τον τίτλο «Celebration». Τώρα λοιπόν που έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τη μουσική της και η «βασίλισσα της ποπ» ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες μετά το μυθικό συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Live Νation, αυτό που μένει είναι τα ίδια τα τραγούδια.

Τη Δευτέρα η Μαντόνα τερματίζει, όπως όλα δείχνουν, τη συνεργασία της με την εταιρεία στην οποία ηχογραφούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, τη Warner, κυκλοφορώντας μια διπλή συλλογή με όλες τις επιτυχίες της και ένα διπλό DVD με 47 βιντεοκλίπ. Και οι δύο συλλογές θα έχουν τον τίτλο «Celebration». Τώρα λοιπόν που έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τη μουσική της και η «βασίλισσα της ποπ» ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες μετά το μυθικό συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Live Νation, αυτό που μένει είναι τα ίδια τα τραγούδια. Αλλα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και άλλα μικρότερη, καθόρισαν την ποπ μουσική από το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980 και έπειτα.

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν και τα ρεκόρ που σημείωσε σε αυτή την ξέφρενη πορεία της η Μαντόνα. Το σημαντικότερο; Με την πιο πρόσφατη επιτυχία της, το «Celebration», κατέκτησε την κορυφή της λίστας επιτυχιών του Βillboard Dance/Club Ρlay Songs για 40ή φορά, επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει άλλος καλλιτέχνης- δεύτερη, και σε μεγάλη απόσταση πίσω της, έρχεται η Τζάνετ Τζάκσον με 18 τραγούδια.

Την πρώτη εμφάνισή της στα τσαρτς την έκανε στις 6 Νοεμβρίου 1982 με το «Εverybody» φθάνοντας ως το Νο 3. Το ίδιο συνέβη και με το επόμενο τραγούδι της, «Βurning Up». Η τρίτη φορά ήταν όμως και η φαρμακερή, αφού με το διπλό σινγκλ «Ηoliday/Lucky Star» κατάφερε να αλώσει την κορυφή- στις 24 Σεπτεμβρίου 1983. Εκτοτε η αλυσίδα των επιτυχιών της υπήρξε εντυπωσιακή: «Like Α Virgin», «Like Α Ρrayer», «Vogue», «Fever», «Ray Οf Light», «Μusic», «Ηung Up», για να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από αυτές. Εννέα σινγκλ ανέβηκαν στην κορυφή τη δεκαετία του 1980, δεκατρία την επόμενη δεκαετία και τα υπόλοιπα- που ήταν και τα περισσότερα- από το 2000 ως σήμερα. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι ανάλογο άθλο πριν από τη Μαντόνα είχαν πετύχει μόνο δύο αμερικανοί καλλιτέχνες, αμφότεροι από τον χώρο της κάντρι μουσικής. Ο πρώτος ήταν ο Κόνγουεϊ Τουίτι, ο οποίος κατά το διάστημα 1968-1986 κατάφερε να φθάσει στην κορυφή των κάντρι τσαρτς 40 φορές- ξεκινώντας με το «Νext Ιn Line» και τελειώνοντας με το «Desperado Love». Ο άλλος σουπερστάρ του είδους είναι ο Τζορτζ Στρέιτ, ο οποίος ξεπέρασε τον Τουίτι τον Σεπτέμβριο του 2006 με το 41ο Νο 1 τραγούδι του, «Give Ιt Αway». Το δικό του σερί είχε ξεκινήσει το 1982 με το «Fool Ηearted Μemory».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk