Επιστολή στον Κ.Καραμανλή

Τη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ζητά ο Μιλτιάδης Έβερτ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με την οποία του ζητά να μπει στη 12η -τιμητική και μη εκλόγιμη- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, απέστειλε το Σάββατο ο Μιλτιάδης Έβερτ. «Νιώθω ότι πρέπει να συμβάλλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ πρώτος έκανα πράξη» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με την οποία του ζητά να μπει στη 12η -τιμητική και μη εκλόγιμη- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, απέστειλε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ.

«Η προσφορά του προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ στην παράταξη υπήρξε διαχρονικά ανεκτίμητη. Η σημερινή του κίνηση αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη και αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και το ήθος που τον διακρίνει» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

Στην επιστολή του, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ήταν τιμητική για εκείνον η πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αλλά -όπως σημειώνει- «νιώθω ότι πρέπει να συμβάλλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ πρώτος έκανα πράξη».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η πρότασή σας να τεθώ εκ νέου επικεφαλής Επικρατείας είναι τιμητική για μένα. Από τα φοιτητικά μου χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία 35ετία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχω προσφέρει στην πολιτική ζωή, υπηρετώντας αξίες και ιδανικά που στηρίζονται στις ιδεολογικές και καταστατικές αρχές του κόμματός μας, τις οποίες καθιέρωσε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον αθηναϊκό, που επί σειρά ετών μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ για το καλό της πατρίδας.

» Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στα κοινά, νοιώθω ότι πρέπει να συμβάλλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ πρώτος έκανα πράξη και για το λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την πρότασή σας, επιθυμώντας να καταλάβω την τελευταία θέση. Σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την πορεία του τόπου και της παράταξης. Η στάση μου και η συμπεριφορά μου όλα τα χρόνια που είμαι ενταγμένος στις τάξεις της ΝΔ αποτελούν εγγύηση για αυτό».

Η δήλωση αυτή του κ. Έβερτ εκλαμβάνεται ως απάντηση στα στελέχη της ΝΔ που πίεζαν τον Κ.Καραμανλή για «ανανέωση» του ψηφοδελτίου, επισημαίνοντάς του ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται εάν στις εκλόγιμες θέσεις συμπεριληφθούν μόνο ιστορικά στελέχη και στενοί συνεργάτες του.

Ως προς το χρόνο που θα ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει αύριο, Κυριακή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk