ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Δουλειά (και σχολείο) ως τα 75

ΛΟΝΔΙΝΟ Επιστροφή στα θρανία αντί σύνταξης προτείνει για τους 70άρηδες το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γήρανση του βρετανικού πληθυσμού η οποία αναμένεται να προκαλέσει έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής σερ Ντέιβιντ Γουότσον ισχυρίζεται ότι «το ανώτατο όριο οικονομικής δραστηριότητας θα πρέπει να αυξηθεί από τα 60 στα 75 χρόνια». Είπε ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει όλοι να εργάζονται έως αυτή την ηλικία, αλλά συνεπάγεται μια αλλαγή ως προς την αντιμετώπιση της συνταξιοδότησης.

Δουλειά (και σχολείο) ως τα 75 | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ Επιστροφή στα θρανία αντί σύνταξης προτείνει για τους 70άρηδες το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γήρανση του βρετανικού πληθυσμού η οποία αναμένεται να προκαλέσει έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής σερ Ντέιβιντ Γουότσον ισχυρίζεται ότι «το ανώτατο όριο οικονομικής δραστηριότητας θα πρέπει να αυξηθεί από τα 60 στα 75 χρόνια».

Είπε ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει όλοι να εργάζονται έως αυτή την ηλικία, αλλά συνεπάγεται μια αλλαγή ως προς την αντιμετώπιση της συνταξιοδότησης. «Η απόσυρση από τον ενεργό βίο θα εξελιχθεί σε σταδιακή διαδικασία που θα διαρκεί χρόνια» τόνισε.

Η έρευνα εστιάζει στην ανάγκη της «διά βίου επιμόρφωσης» των ανθρώπων ηλικίας άνω των 60 ετών προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Οσον αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για την επανένταξή τους στην ενεργό δράση, αυτά θα αντληθούν από τις δαπάνες για την εκπαίδευση των 20χρονων φοιτητών. Το 86% των 55 δισ. στερλινών (61,6 δισ. ευρώ) που δίδονται ετησίως για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Βρετανία δαπανάται για την εκπαίδευση των νέων ηλικίας έως 25 ετών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk