Βιντεοκλήσεις των κρατουμένων του Γκουαντάναμο με τις οικογένειές του από τον Ερυθρό Σταυρό

Οι κρατούμενοι στις φυλακές του Γκουαντάναμο θα μπορούν πλέον να μιλούν με τις οικογένειές τους μέσω βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Βιντεοκλήσεις των κρατουμένων του Γκουαντάναμο με τις οικογένειές του από τον Ερυθρό Σταυρό | tovima.gr

Οι κρατούμενοι στις φυλακές του Γκουαντάναμο θα μπορούν πλέον να μιλούν με τις οικογένειές τους μέσω βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ο διεθνής οργανισμός, που οργανώνει αυτές τις βιντεοκλήσεις για περίπου 60 κρατούμενους, υπογράμμισε ότι ο στόχος του είναι «αυστηρά ανθρωπιστικός».

Οι συνομιλίες, που επιβλέπονται από τις αρχές του Γκουαντάναμο, περιορίζονται μεταξύ των κρατουμένων και των οικείων τους με τους οποίους μπορούν να ανταλλάσσουν προσωπικές πληροφορίες.

Πρόσφατα, ο Ερυθρός Σταυρός έστειλε φωτογραφίες του Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ στην οικογένειά του. Ο Μοχάμεντ θεωρείται ένας από τους «εγκεφάλους» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μία από τις αποστολές του Ερυθρού Σταυρού είναι να παράσχει σε φυλακισμένους «την ευκαιρία να επανασυνδεθούν και να διατηρήσουν σχέσεις με τις οικογένειές τους».

Μια παρόμοια σύνδεση μέσω βίντεο είχε γίνει και για τους κρατούμενους στη φυλακή του Μπαγκράμ, στο Αφγανιστάν, διευκρίνισε ο Γενς-Μάρτιν Μέλερ, αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

Ωστόσο, το πρόγραμμα που αφορά το Γκουαντάναμο είναι πιο περίπλοκο τεχνικά αφού προϋποθέτει σύνδεση της φυλακής με 30 διαφορετικά σημεία σε 20 χώρες του κόσμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk