Σε κλοιό όζοντος χθες η Αθήνα

Σε κλοιό όζοντος έζησε χθες η Αθήνα, καθώς ο ρύπος αυτός έδωσε υψηλές τιμές σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Στη Νέα Σμύρνη έφθασε τα 209 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο ενημέρωσης τα 180 μικρογραμμάρια, στα Λιόσια έφθασε τα 203, στο Μαρούσι τα 184 και στο Περιστέρι τα 211. Το ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων των ατόμων με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα των ατόμων που είναι ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και για τα παιδιά, τα οποία πρέπει να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Σε κλοιό όζοντος χθες η Αθήνα | tovima.gr

Σε κλοιό όζοντος έζησε χθες η Αθήνα, καθώς ο ρύπος αυτός έδωσε υψηλές τιμές σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Στη Νέα Σμύρνη έφθασε τα 209 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο ενημέρωσης τα 180 μικρογραμμάρια, στα Λιόσια έφθασε τα 203, στο Μαρούσι τα 184 και στο Περιστέρι τα 211.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων των ατόμων με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα των ατόμων που είναι ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και για τα παιδιά, τα οποία πρέπει να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Αργά το απόγευμα άρχισε η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk