Γυναίκα εφέτης στη θέση του Ν. Ζαγοριανού

Oμόφωνα η Ολομέλεια των Εφετών αφαίρεσε χθες και τυπικά από τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό την υπόθεση της Siemens και την ανέθεσε στην εφέτη ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα ενώ όρισε αναπληρωτή της τον εφέτη κ. Ι. Φιοράκη, ο οποίος είχε χειρισθεί την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Η Ολομέλεια συνεδρίασε επί λιγότερο από μισή ώρα και αφού άκουσε την εισήγηση του προϊσταμένου της διεύθυνσης του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου κ. Γ. Γιαννούλη…

Γυναίκα εφέτης στη θέση  του Ν. Ζαγοριανού | tovima.gr

Oμόφωνα η Ολομέλεια των Εφετών αφαίρεσε χθες και τυπικά από τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό την υπόθεση της Siemens και την ανέθεσε στην εφέτη ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα ενώ όρισε αναπληρωτή της τον εφέτη κ. Ι. Φιοράκη, ο οποίος είχε χειρισθεί την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Η Ολομέλεια συνεδρίασε επί λιγότερο από μισή ώρα και αφού άκουσε την εισήγηση του προϊσταμένου της διεύθυνσης του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου κ. Γ. Γιαννούλη επέλεξε την κυρία Νικολακέα και τον κ. Φιοράκη. Με τη μόνη διαφορά ότι έξι εφέτες αντέδρασαν στο όνομα του κ. Φιοράκη και μειοψήφησαν, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να αναλάβει και άλλη δεύτερη μεγάλη υπόθεση, αμέσως μετά το παραδικαστικό κύκλωμα.

Η σύγκληση της Ολομέλειας έγινε με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε. Η εντολή δόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή. Ο κ. Τέντες έδωσε την εντολή για τη σύγκληση της Ολομέλειας μόλις πληροφορήθηκε η Ανώτατη Εισαγγελία ότι ο τότε προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων και α΄ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ι. Παπανικολάου διενεργεί πειθαρχική έρευνα εις βάρος του κ. Ζαγοριανού.

Η 54χρονη κυρία Νικολακέα είναι η αρχαιότερη εφέτης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ στον βαθμό του εφέτη προήχθη τον Αύγουστο του 2001.

Ο κ. Φιοράκης είναι 57 ετών και έχει διανύσει την ίδια δικαστική διαδρομή με τη συνάδελφό του.

Από την πλευρά του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Ντ. Ρόβλιας τόνισε χθες ότι «είναι χωρίς ουσιαστική σημασία ο ορισμός του εφέτη ανακριτή για την υπόθεση Siemens». Και αυτό γιατί «με συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψειςη ΝΔ επεδίωξε και επέτυχε την “αφυδάτωση” της υπόθεσης και ιδιαίτερα την πλήρη συσκότιση της περιόδου 2004- 2007, όταν ήταν κυβέρνηση».

Ο κ. Ρόβλιας σημείωσε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί ότι πίσω από αυτά κρύβεται η ΝΔ, η οποία, μια ακόμη φορά, παρενέβη στη Δικαιοσύνη, με σκοπό το κομματικό της όφελος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk