Επισκέπτεται την Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Εξαήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος , ο οποίος αναμένεται να φθάσει σήμερα το απόγευμα στην Ελασσόνα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Ελασσόνας καθώς και μοναστήρια και ναούς της περιοχής. Ακόμη αναμένεται να βρεθεί στη Δεσκάτη, η οποία ανήκει στον Νομό Γρεβενών αλλά εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Ελασσόνας. Από το πρωί της Δευτέρας ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στην Τρίπολη ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.

Επισκέπτεται  την Ελλάδα ο  Οικουμενικός  Πατριάρχης | tovima.gr

Εξαήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος , ο οποίος αναμένεται να φθάσει σήμερα το απόγευμα στην Ελασσόνα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Ελασσόνας καθώς και μοναστήρια και ναούς της περιοχής. Ακόμη αναμένεται να βρεθεί στη Δεσκάτη, η οποία ανήκει στον Νομό Γρεβενών αλλά εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Ελασσόνας.

Από το πρωί της Δευτέρας ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στην Τρίπολη ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου, όπου θα παραμείνει δύο ημέρες.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη θα συμμετάσχει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και δεκάδες ιεράρχες κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, καθώς οι μητροπόλεις των λεγομένων Νέων Χωρών υπάγονται πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η διοίκησή τους ασκείται από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk