Βιντεοπαιχνίδια στην υπηρεσία της ιατρικής

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Warwick στη Μ. Βρετανία χρησιμοποίησαν την τεχνολογία που ενσωματώνει η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Χbox 360 της Μicrosoft για να πραγματοποιήσουν μια ιδιαίτερα απαιτητική ιατρική προσομοίωση. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον πολύ ισχυρό επεξεργαστή γραφικών (GΡU) της κονσόλας, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιεί παράλληλη επεξεργασία σε υψηλό επίπεδο, και οι ερευνητές εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητές του για να πραγματοποιήσουν μια προσομοίωση …

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Warwick στη Μ. Βρετανία χρησιμοποίησαν την τεχνολογία που ενσωματώνει η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Χbox 360 της Μicrosoft για να πραγματοποιήσουν μια ιδιαίτερα απαιτητική ιατρική προσομοίωση. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον πολύ ισχυρό επεξεργαστή γραφικών (GΡU) της κονσόλας, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιεί παράλληλη επεξεργασία σε υψηλό επίπεδο, και οι ερευνητές εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητές του για να πραγματοποιήσουν μια προσομοίωση σχετικά με τη μετάδοση των ηλεκτρικών σημάτων από μια καρδιά που έχει κατεστραμμένα κύτταρα.

Το τσιπάκι κατάφερε να πραγματοποιήσει την προσομοίωση η οποία υπό κανονικές συνθήκες απαιτούσε τη χρησιμοποίηση ενός δικτύου υπολογιστών. Ετσι οι ερευνητές κέρδισαν σε χρόνο αλλά και κόστος αφού με το τσιπ όλα έγιναν πιο εύκολα αλλά και πιο οικονομικά. Μάλιστα ειδικοί σκέπτονται τώρα την πιθανότητα σε επόμενες περιπτώσεις όπου είναι ανάγκη να υπάρχει παράλληλη επεξεργασία να μη δημιουργούνται δίκτυα από ΡC αλλά να συνδέονται μέσω Ιnternet κονσόλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk