Συνεχίζεται η κόντρα

Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο της κόντρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο υπό κατασκευή αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Κουμουτσάκο να κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι με τα σχέδια επαναδιαπραγμάτευσης βάζει τη χώρα σε περιπέτειες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ψαρεύει σε θολά νερά.

Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να εστιάζει την κριτική του στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να επικεντρώνεται στην έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ, όπου βρέθηκε ο Κ.Καραμανλής.

Αναλυτικά, ο Γ.Κουμουτσάκος της ΝΔ αναφέρθηκε σε όσα είχε πει προ ημερών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του αγωγού: «Τα όσα είπε ο Γ.Παπανδρέου είναι λόγια επιπόλαια, ανεύθυνα και επιζήμια για ένα έργο που προσφέρει στη χώρα και στην Θράκη. Ο λαϊκισμός και ο μηδενισμός του κ. Παπανδρέου, εάν εφαρμοστούν, θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες. Τι τον ώθησε να εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης» αναρωτήθηκε.

Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Ανάπτυξης παρακολουθεί στενά το έργο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και έχει καλέσει τη διεθνή κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του να είναι σε συνεχή διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς για όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Απαντώντας ο Γ.Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι στη δήλωση του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος παρενέβη στο θέμα, δεν υπάρχει καμία απολύτως αιχμή για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου.

«Υπάρχει διάθεση συνεργασίας, με στόχο το προφανές, που είναι η περαιτέρω προώθηση των συμφερόντων και των δύο κρατών. Τίποτε άλλο. Όποιος επιχειρεί να αλιεύσει σε θολά νερά, νομίζω πως δεν πείθει, πολύ απλά» παρατήρησε.

Παράλληλα υπενθύμισε τα όσα ανάφερε ο κ. Παπανδρέου: «Μίλησε για μία συμφωνία, την οποία εμείς ξεκινήσαμε. Είπε ότι πρέπει να δούμε μία σειρά από όρους, όπως είναι οι περιβαλλοντικοί όροι, και να διασφαλίσουμε ότι, τα συμφέροντα της χώρας μας, με τη συμφωνία αυτή, προωθούνται όπως πρέπει.»

Δεν είμαστε εμείς που χρησιμοποιούμε τα εθνικά θέματα, είναι η κυβέρνηση που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα και να τα εντάξει στην προεκλογική ατζέντα με μικροκομματικούς σκοπούς», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για να καταλήξει:

«Δεν είμαστε εμείς που χρησιμοποιούμε τα εθνικά θέματα, είναι η κυβέρνηση που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα και να τα εντάξει στην προεκλογική ατζέντα με μικροκομματικούς σκοπούς.»

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk