Νέα επιστολή Παπακωνσταντίου προς Αντώναρο για το ντιμπέιτ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευάγγελο Αντώναρο

Νέα επιστολή  Παπακωνσταντίου προς Αντώναρο για το ντιμπέιτ | tovima.gr

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευάγγελο Αντώναρο, επιστολή για τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού διαλόγου των πολιτικών αρχηγών.

Στην επιστολή του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Για το ΠΑΣΟΚ η διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συζητήσεων – ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αποτελεί σταθερή θέση. Θεωρούμε δε επιτακτική ανάγκη να καταλήξει σήμερα η συνεννόηση και για τις δύο τηλεοπτικές συζητήσεις ώστε να γίνει διάλογος επί της ουσίας και όχι επί των όρων διεξαγωγής των συζητήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ως προς τη συζήτηση μεταξύ του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, συμφωνούμε στις παρατηρήσεις σας στις 5 θεματικές ενότητες – προφανώς η παιδεία εντάσσεται στα κοινωνικά θέματα, ενώ οι υποδομές μπορούν να ενταχθούν στην ενότητα περιβάλλον – ή εναλλακτικά οικονομίας.

Δεχόμαστε, επίσης, την αλλαγή χρόνων που προτείνετε: τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία του κάθε αρχηγού.

Η επιλογή της σειράς των θεμάτων από κλειστούς φακέλους θεωρούμε ότι δεν προσήκει στη σοβαρότητα ενός διαλόγου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε χωρίς δυσκολία να συμφωνήσουμε στη λογική σειρά που προτείναμε: 1. Εξωτερική πολιτική, 2. Οικονομία – Ανάπτυξη, 3. Κοινωνικά θέματα (με παιδεία), 4. Περιβάλλον (με υποδομές), 5. Κράτος / Δημόσια διοίκηση.

Θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να δώσει την δυνατότητα στους δύο υποψηφίους Πρωθυπουργούς για έναν όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο απευθείας διάλογο και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.

Για το λόγο αυτό είναι θετικό το γεγονός ότι δεν θέτετε ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή άλλων δημοσιογράφων πέραν του συντονιστή του διαλόγου.

Δεδομένου επίσης ότι δεν αναφέρεστε σε αυτό στην επιστολή σας, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με την πρόταση που έχουμε διατυπώσει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον με τον δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου, τη δε όλη διαδικασία να αναλάβει η δημόσια τηλεόραση με δημοσιογράφο – συντονιστή την κα. Χούκλη.

Τέλος, ως προς τη συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, παρακολουθήσαμε τις σημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Θεωρούμε ότι οι ενστάσεις που έθεσαν – σχετικά με την πρόταση της ΝΔ όπως διατυπώθηκε στη συνάντηση των εκπροσώπων για περιορισμό του χρόνου στις ερωτήσεις αλλά και για την κατάργηση της δυνατότητας ερώτησης επαναφοράς – έχουν βάση. Πιστεύω πως η αποδοχή από εσάς αυτών των προτάσεων που θέτουν θα βελτιώσει τους όρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής συζήτησης.

Από την πλευρά μας, είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές ώστε να πραγματοποιηθεί η
συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με τον πιο ουσιαστικό τόπο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk