Κλειδώνει ως αύριο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ

Σήμερα το μεσημέρι και αύριο το πρωί κλείνουν οι τελευταίες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί την Κυριακή, με τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας. Τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στις εκλόγιμες θέσεις θα αποτελούν έκφραση της νέας αντίληψης που επιθυμεί να μεταδώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου για το ύφος και τους στόχους της κυβέρνησης που σκοπεύει να σχηματίσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές και, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, ένα πολύ μικρό ποσοστό θα έχει κομματικά χαρακτηριστικά.

Σήμερα το μεσημέρι και αύριο το πρωί κλείνουν οι τελευταίες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί την Κυριακή, με τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στις εκλόγιμες θέσεις θα αποτελούν έκφραση της νέας αντίληψης που επιθυμεί να μεταδώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου για το ύφος και τους στόχους της κυβέρνησης που σκοπεύει να σχηματίσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές και, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, ένα πολύ μικρό ποσοστό θα έχει κομματικά χαρακτηριστικά. Με βάση αυτά, είναι πιθανόν να βρίσκεται στις πρώτες έξι ή επτά θέσεις ένα ακόμη κομματικό στέλεχος, πέραν του κ. Ι. Ραγκούση . Με κάθε ευκαιρία πάντως επαναλαμβάνεται και υπογραμμίζεται από την Ιπποκράτους η θέση του κ. Παπανδρέου περί αξιολόγησης στελεχών κάθε βαθμίδας από μηδενική βάση, ενώ διάχυτη είναι η εντύπωση ότι νευραλγικές θέσεις και αρμοδιότητες στο πλευρό του προέδρου του ΠαΣοΚ θα καταλάβουν πρόσωπα που ως σήμερα παραμένουν στο παρασκήνιο και εκτός κομματικών μηχανισμών.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για τη διεξαγωγή ή μη του ντιμπέιτ, ο κ. Παπανδρέου έθεσε χθες τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στις πρώτες μετεκλογικές του προτεραιότητες. Κατά την επίσκεψή του στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ζωγράφου και τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής ΙΚΑ, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «στις 5 Οκτωβρίου βάζουμε τέλος στην παρακμή του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος». Οπως μεταξύ άλλων τόνισε, το ΙΚΑ βρίσκεται «στο κόκκινο», λόγω σωρείας χαριστικών ρυθμίσεων για τις τράπεζες, κακοδιαχείρισης, σπατάλης, διαφθοράς και έλλειψης μηχανογράφησης. «Δέσμευσή μας:Βασική, αξιοπρεπής και δίκαιη σύνταξη για όλους. Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και βέβαιαγια τη νέα γενιά» τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι επί των ημερών της ΝΔ το έλλειμμα του ΙΚΑ έχει εκτοξευθεί στα 4,4 δισ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι ο όγκος της εισφοροδιαφυγής έχει εκτιναχθεί στα 4 δισ. ευρώ ετησίως. Επανέλαβε επίσης τη δέσμευση του ΠαΣοΚ για εξορθολογισμό του συστήματος, προκειμένου να απονέμονται οι συντάξεις σε διάστημα τριών μηνών.

Την ίδια στιγμή, στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν οι αναγκαίες ισορροπίες μεταξύ προεκλογικών και διεθνών υποχρεώσεων του προέδρου του ΠαΣοΚ. Ενδεικτική της εμπλοκής που τείνει να προκληθεί στην προεκλογική δραστηριότητα είναι η αναβολή της εκδήλωσης της προσεχούς Κυριακής για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ προβληματισμός επικρατεί και για το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτζ στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Μία από τις ανησυχίες που διατυπώνεται αφορά την τριήμερη απουσία του κ. Παπανδρέου εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σε συνδυασμό με το φτωχό πρόγραμμα ομιλιών και συγκεντρώσεων- κάτι που ωστόσο περιγράφεται ως κεντρική επιλογή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk