Τα κινούμενα σχέδια ταξιδεύουν στη Σύρο

Η ανερχόμενη στη χώρα μας τεχνική της εμψύχωσης, του animation επί το αγγλικότερον, έχει την τιμητική της για δεύτερη χρονιά στο διεθνές φεστιβάλ Αniμαsyros. Πρόκειται για ένα ετήσιο οπτικοακουστικό γεγονός που διοργανώνεται στην Ερμούπολη της Σύρου. Από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν δημιουργοί από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν με έργα τους στο διαγωνιστικό τμήμα. Προσκεκλημένοι είναι επίσης εκπρόσωποι αντίστοιχων φεστιβάλ …

Η ανερχόμενη στη χώρα μας τεχνική της εμψύχωσης, του animation επί το αγγλικότερον, έχει την τιμητική της για δεύτερη χρονιά στο διεθνές φεστιβάλ Αniμαsyros. Πρόκειται για ένα ετήσιο οπτικοακουστικό γεγονός που διοργανώνεται στην Ερμούπολη της Σύρου. Από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν δημιουργοί από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν με έργα τους στο διαγωνιστικό τμήμα. Προσκεκλημένοι είναι επίσης εκπρόσωποι αντίστοιχων φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του εξωτερικού, για να καταθέσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπαιδευτές, για να επιμεληθούν εργαστήρια και σεμινάρια για την ιστορία και την πολυμορφία της ραγδαία εξελισσόμενης τέχνης του animation, καθώς και εκπρόσωποι διακεκριμένων εταιρειών, για να αποκαλύψουν τις τεχνικές και τη φιλοσοφία τους.

Το Αniμαsyros 2.0 θα διεξαχθεί στους χώρους του ιστορικού θεάτρου Απόλλων, καθώς και σε αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ερμούπολης. Στην εφετινή διοργάνωση τις συνεχόμενες προβολές του διαγωνιστικού τμήματος εμπλουτίζει μια νέα διάσταση: αυτή του φόρουμ. Πρόκειται για μια συνεδριακή εκδήλωση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία θα λάβει χώρα λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ και θα προσελκύσει επαγγελματίες κινουμένων σχεδίων (σκηνοθέτες, παραγωγούς και διανομείς) απ΄ όλον τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προ σκληθεί το φεστιβάλ Ιnternational Τrickfilm από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, το Αnifest από την Τσεχία, το γαλλικό Αnnecy Ιnternational Αnimated Film Festival, ενώ το «παρών» θα δώσουν και οι διακεκριμένοι Μπόρντο Ντοβνίκοβιτς και Ράστκο Τσίριτς. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια της τεχνικής Stop Μotion Αnimation για μαθητές των σχολείων της Σύρου και για φοιτητές κινηματογράφου και οπτικοακουστικών τεχνών.

Στο όνομα της πολιτιστικής αποκέντρωσης, το συγκεκριμένο φεστιβάλ καταφέρνει παράλληλα να φέρει τους ξένους προσκεκλημένους σε επαφή με την όμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ταινίες όπως το «Ψηλά στον ουρανό», που σημειώνει υψηλές (εισπρακτικές) πτήσεις και στη χώρα μας, είναι ικανές να μας εισαγάγουν στην ιδιαίτερη αυτή τεχνική που κάνει τα κινούμενα σχέδια να μοιάζουν με πλάσματα τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να ζουν ανάμεσά μας.

Πληροφορίες στο τηλ. 210 7236.217.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk