Ηλεκτρικά σουίνγκ από την Αυστρία

Ενας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της Κεντρικής Ευρώπης, ο Αυστριακός Πάροβ Στέλαρ- κατά κόσμον Μάρκους Φίρεντερ θα εμφανιστεί για μία βραδιά στο Gagarin. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν θα παρουσιάσει ένα DJ σετ, όπως συνήθως κάνει, αλλά θα βρεθεί στη σκηνή του κλαμπ μαζί με το συγκρότημά του- το οποίο και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο άλμπουμ του, το «Shine». Σε αυτή τη δουλειά του Πάροβ Στέλαρ, τόσο η τζαζ όσο και η σόουλ δίνουν για άλλη μία φορά το «παρών», …

Ενας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της Κεντρικής Ευρώπης, ο Αυστριακός Πάροβ Στέλαρ- κατά κόσμον Μάρκους Φίρεντερ θα εμφανιστεί για μία βραδιά στο Gagarin. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν θα παρουσιάσει ένα DJ σετ, όπως συνήθως κάνει, αλλά θα βρεθεί στη σκηνή του κλαμπ μαζί με το συγκρότημά του- το οποίο και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο άλμπουμ του, το «Shine». Σε αυτή τη δουλειά του Πάροβ Στέλαρ, τόσο η τζαζ όσο και η σόουλ δίνουν για άλλη μία φορά το «παρών», σε συνδυασμό όμως με νέες ηχητικές «γεύσεις»- κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι συμμετέχουν αρκετοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες: ερμηνευτές όπως η Κριστίνα Λίντμπεργκ, η Γκαμπριέλα Χάνινεν, η Λίλια Μπλουμ και ο Λουκ από τους Μusic for Dreams, προσθέτουν πολύ στο τελικό αποτέλεσμα. Η σχέση φαίνεται να είναι αμφίδρομη, με τις δύο πλευρές να παίρνουν η μία από την άλλη το καλύτερο δυνατό. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Πάροβ ερμηνεύει δύο τραγούδια του δίσκου, τα «Αutumn Βeasts» και «Lost in Αmsterdam».

Το δυνατό σημείο του Πάροβ Στέλαρ, άλλωστε, είναι να αναμειγνύει samplers από τσάρλεστον και σουίνγκ με breakbeats και ποπήχους, καταλήγοντας σε έξυπνα κομμάτια- μια δουλειά όχι τόσο εύκολη όσο μπορεί να ακούγεται.

Δ εν είναι τυχαίο ότι τον έχουν καλέσει να επιμεληθεί εκατοντάδες τηλεοπτικά σποτ, ενώ οι συλλογές στις οποίες έχει βάλει το χέρι του ξεπερνούν πλέον τις 600. Ο Στέλαρ όμως έχει τη δική του φιλοσοφία για τη μουσική. Το μότο της το έχει αναρτήσει μάλιστα στην προσωπική ιστοσελίδα του: «Οπως η ζωή, έτσι και η μουσική πρέπει να κινείται προς τα μπρος και να εξελίσσεται. Οπως όμως συμβαίνει στη ζωή, έτσι και στη μουσική, καλούμαστε ενίοτε να ανατρέχουμε στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που απολαμβάνουμε την εμπειρία της ακρόασης νέων ήχων και έπειτα να επισκεπτόμαστε ξανά τη μουσική παλαιότερων δεκαετιών. Γιατί όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι παρά μια προέκταση της ίδιας της ζωής». Ο Ρarov Stelar εμφανίζεται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Gagarin Μusic Club.

Προπώληση εισιτηρίων στα Μetropolis, στο Τickethouse και στο www.i-ticket.gr

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk