Πιέσεις στις ΗΠΑ για τα μπόνους

Κοινή γραμμή εν όψει της συνόδου της G20 χαράσσει η ΕΕ στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες συναντώνται οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των «27» προκειμένου να συμφωνήσουν σε κοινή στρατηγική εν όψει της συνόδου της G20. Αναμένεται η άσκηση πίεσης προς τις ΗΠΑ για μείωση των μπόνους των τραπεζών και την υπογραφή νέας συμφωνίας για το κλίμα.

Στις Βρυξέλλες συναντώνται την Πέμπτη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των «27» προκειμένου να συμφωνήσουν σε κοινή στρατηγική εν όψει της συνόδου της G20.

Αναμένεται η άσκηση πίεσης προς τις ΗΠΑ για τη μείωση των μπόνους των τραπεζών και την υπογραφή νέας συμφωνίας για το κλίμα το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ Γιοχάνες Λέιτενμπεργκερ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα ασκήσουν πίεση» για να βεβαιώσουν ότι θα υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη σύνοδο της Ομάδας των 20 στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Στο προσχέδιο της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα υπογραμμίζεται ότι η κρατική χείρα βοηθείας στις οικονομίες του πλανήτη εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Επισημαίνεται ότι μολονότι η κατάργηση των δημοσιονομικών κινήτρων θα πρέπει να είναι συντονισμένη, πρέπει ταυτόχρονα να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες μεμονωμένων μελών της G20.

Οι ηγέτες των «27» θα ζητήσουν επίσης να δοθεί σημαντικός ρόλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο συντονισμό της παγκόσμιας πολιτικής και να υπάρξει δέσμευση για τη χορήγηση στο ΔΝΤ του ποσού 125 δισ. ευρώ σε επιπλέον κεφάλαια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk