Στα 2.149 τα κρούσματα της νέας γρίπης

Σαράντα οκτώ νέα κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα φθάνοντας συνολικά τα 2.149. Ωστόσο σε ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναφέρεται ότι «οι αριθμοί αποτελούν σημαντική υποεκτίμηση της πραγματικής συχνότητας της νέας γρίπης στην Ελλάδα». Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου, η υποεκτίμηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο ιός Η1Ν1 εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων η εκδήλωση της νέας γρίπης είναι ήπια.

Στα 2.149 τα κρούσματα της νέας γρίπης | tovima.gr

Σαράντα οκτώ νέα κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα φθάνοντας συνολικά τα 2.149. Ωστόσο σε ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναφέρεται ότι «οι αριθμοί αποτελούν σημαντική υποεκτίμηση της πραγματικής συχνότητας της νέας γρίπης στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου, η υποεκτίμηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο ιός Η1Ν1 εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων η εκδήλωση της νέας γρίπης είναι ήπια. Επιπλέον στην παρούσα φάση συνίσταται εργαστηριακή επιβεβαίωση μόνο σε επιλεγμένα περιστατικά τα οποία αφορούν συνήθως ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου, αναμένεται να εξεταστεί μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία υπό προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις προτάσεις που θα συζητήσουν οι ειδικοί είναι το κλείσιμο των σχολείων για έξι ημέρες αν καταγραφούν σε σχολική αίθουσα τρία ως πέντε περιστατικά της νέας γρίπης.

Το ίδιο θα ισχύσει ακόμη και αν εκδηλώσουν πυρετό πάνω από 37,5 βαθμούς Κελσίου μαζί με ένα ακόμη σύμπτωμα (βήχα, πονόλαιμο, καταρροή, μυαλγίες) περισσότερα από πέντε παιδιά. Επίσης θα συζητηθεί πιθανό κλείσιμο των σχολείων όταν απουσιάζει το 50% των μαθητών.

Την ίδια στιγμή οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών καταρτίζουν ειδικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Η διοίκηση του Ιδρύματος προτείνει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τη συγκρότηση ομάδας εξειδικευμένων πανεπιστημιακών που θα συμμετέχουν στην ορθή ενημέρωση του κοινού για θέματα γρίπης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk