Από ανακοπή

Πέθανε, στα 76, ο καθηγητής Βιοχημείας Κωνσταντίνος Σέκερης

Ο Κωνσταντίνος Σέκερης, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS, πέθανε από ανακοπή σε ηλικία 76 ετών. Ο Δρ Σέκερης είχε λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Σέκερης, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS, πέθανε την Τρίτη από ανακοπή σε ηλικία 76 ετών.

Ο Δρ Σέκερης σπούδασε Ιατρική αλλά αφιερώθηκε στη βιοχημική έρευνα και ακολούθησε λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Αναγορεύτηκε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ το 1969 και από το 1974 έως το 1979 διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος Μοριακής Βιολογίας στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου με έδρα τη Χαϊδελβέργη.

Από το 1977 έως το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών στο ελληνικό Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Από το 1979 έως το 1993 ήταν επίσης καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1993 έως φέτος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Επί 20 χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS και την τελευταία πενταετία πρόεδρός του. Πέθανε μάλιστα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παιδικό Χωριό SOS του Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου από τον Αγ. Γεώργιο Κυψέλης, ενώ η ταφή του θα γίνει στη γενέτειρά του το Τολό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk