Μαρτυρίες για 800 θαμμένους αγνοουμένους

O ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ι. Κασουλίδης κάλεσε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «να παρέμβει προς την Τουρκία για να συνεργασθεί με τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους» με την παροχή των αρχείων της. Ο κ. Κασουλίδης ζητεί συγκεκριμένα παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της εισβολής το καλοκαίρι του 1974. Επιπλέον ζητεί από το Ευρωκοινοβούλιο …

Μαρτυρίες για 800 θαμμένους αγνοουμένους | tovima.gr

O ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ι. Κασουλίδης κάλεσε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «να παρέμβει προς την Τουρκία για να συνεργασθεί με τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους» με την παροχή των αρχείων της. Ο κ. Κασουλίδης ζητεί συγκεκριμένα παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της εισβολής το καλοκαίρι του 1974.

Επιπλέον ζητεί από το Ευρωκοινοβούλιο να πιέσει την Τουρκία ώστε να συναινέσει για τη διάνοιξη δύο τεμαχίων γης στην κατεχόμενη Λάπηθο (που είναι χαρακτηρισμένα στρατιωτική περιοχή). Στην περιοχή Λαπήθου, όπως σημειώνει ο κύπριος ευρωβουλευτής, υπάρχουν μαρτυρίες ότι βρίσκονται θαμμένοι περί τους 800 κυπρίους αιχμαλώτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk