Νέο φιάσκοΔεύτερο «όχι» του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καλσρούης στην έκδοση Χριστοφοράκου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε πως ο Μ. Χριστοφοράκος δεν πρέπει να παραδοθεί άμεσα στις δικαστικές αρχές της χώρας μας και πως θα πρέπει να παραμείνει στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά αναφορικά με την παράδοσή τους στις ελληνικές αρχές ή όχι.

<b>Νέο φιάσκο</b>Δεύτερο «όχι» του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καλσρούης στην έκδοση Χριστοφοράκου. | tovima.gr

Για δεύτερη φορά το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καλσρούης καθυστερεί την παράδοσή του στις ελληνικές δικαστικές αρχές και παρατείνει το χρόνο παραμονής του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία.

Τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου αφού εξέτασαν την προσφυγή που κατέθεσαν σε αυτό οι δικηγόροι του Μ. Χριστοφοράκου – ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Γερμανικού Εφετείου που έκανε δεκτό το δεύτερο ένταλμα έκδοσης των ελληνικών αρχών – το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε πως ο Μ. Χριστοφοράκος δεν πρέπει να παραδοθεί άμεσα στις δικαστικές αρχές της χώρας μας και πως θα πρέπει να παραμείνει στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι το ίδιο Δικαστήριο να αποφασίσει τελεσίδικα επί της προσφυγής Χριστοφοράκου για ακύρωση της απόφασης παράδοσής του στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι αυτή είναι η δεύτερη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καλσρούης και αφορά το δεύτερο κατά σειρά ένταλμα έκδοσης σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου που εκδόθηκε από τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό για την εμπλοκή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Hellas στην υπόθεση του C4I.

Ανάλογη ήταν η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και πριν περίπου τέσσερις εβδομάδες, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του Εφετείου Μονάχου για την έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου που είχε αποφασισθεί με βάση το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του το οποίο αφορούσε την υπόθεση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk