Αρχίζει σήμερα στην Κύπρο η δίκη για την αεροπορική τραγωδία του 2005 στο Γραμματικό

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνέλθει στη Λευκωσία, η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό το 2005

Αρχίζει σήμερα στην Κύπρο η δίκη για την αεροπορική τραγωδία του 2005 στο Γραμματικό | tovima.gr

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνέλθει στη Λευκωσία, η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό το 2005.
Στο χώρο των δικαστηρίων θα βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στην αίθουσα όπου θα εκδικάζεται η υπόθεση θα εισέλθει μόνο μικρός αριθμός συγγενών και δημοσιογράφων.
Από την συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας «ΗΛΙΟΣ» έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.
Κατηγορούμενοι είναι ο Ανδρέας Δράκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της «Ήλιος», η εταιρεία ως νομικό πρόσωπο, ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ήλιος», ο Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων Γιώργος Κικκίδης και ο Γιάνκος Στόϊμενοβ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.
Αντιμετωπίζουν τις αυστηρότερες κατηγορίες που ποινικού κώδικα και ειδικότερα της ανθρωποκτονίας, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια και χρηματικό ποσό ή και τα δύο μαζί.
Ο πρόεδρος της επιτροπής συγγενών των θυμάτων Νικόλας Γιασουμής χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα. Ο κ. Γιασουμής ανέφερε ότι, μετά και την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα δοθούν όλα τα τεκμήρια από την Ελλάδα, η διαδικασία θα συνεχισθεί στην Κύπρο και θα απονεμηθεί Δικαιοσύνη.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk