Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών

Συνεδρίασε, σήμερα το πρωί, η διακομματική επιτροπή και καθόρισε τους όρους και τον χρόνο διεξαγωγής του ντιμπέιτ των έξι αρχηγών. Σε εκκρεμότητα το ντιμπέιτ Καραμανλή – Παπανδρέου.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η τηλεμαχία των έξι πολιτικών αρχηγών, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου με τους εκπροσώπους των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το ντιμπέιτ θα έχει τις εξής έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική.

Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ερωτήσεων με τρεις ενότητες ο καθένας και οι δημοσιογράφοι θα χωριστούν σε τρεις κύκλους.

Στο τέλος κάθε κύκλου, κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτημα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό επιθυμεί χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχολιάσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αποτελεσματικό συγκερασμό απόψεων ενώ σε ότι αφορά την τηλεμαχία μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου αποφασίστηκε κατ`αρχήν να διεξαχθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και λεπτομέρειες θα καθοριστούν μετά από συνεννοήσεις εντός της ημέρας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε να είναι εφικτός ο απευθείας διάλογος χωρίς διαμεσολαβητές μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών ενώ ο κ. Αντώναρος ερωτηθείς σχετικά, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk