Πέντε ενότητες, ένας συντονιστής

Προτάσεις για το ντιμπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Επιστολή με προτάσεις για την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου -στις 22 Σεπτεμβρίου- απέστειλε στον Ευ.Αντώναρο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εισηγείται συζήτηση 75 λεπτών σε πέντε ενότητες. Ζητά επίσης οι δύο αρχηγοί να στέκονται όρθιοι και προτείνει τη Μ.Χούκλη στο ρόλο της συντονίστριας. Στις 21 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ των «6».

Επιστολή με προτάσεις για την τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου (στις 22 Σεπτεμβρίου) απέστειλε στον κ. Ευάγγελο Αντώναρο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εισηγείται συζήτηση 75 λεπτών σε πέντε ενότητες: Εξωτερική πολιτική, Οικονομία-Ανάπτυξη, Κοινωνικά θέματα, Περιβάλλον, Κράτος-Δημόσια διοίκηση.

Σε κάθε ενότητα, συνεχίζει, ο συντονιστής δημοσιογράφος θα κάνει μια εισαγωγική τοποθέτηση ενός λεπτού, θέτοντας τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη.

Ο κάθε ένας από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα έχει τη δυνατότητα μιας αρχικής 3λεπτης τοποθέτησης και στην συνέχεια δύο γύρους με τοποθετήσεις δύο λεπτών κάθε φορά από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει επίσης οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ ο ένας απέναντι στον άλλον με τον δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου, τη δε όλη διαδικασία να αναλάβει η δημόσια τηλεόραση, με δημοσιογράφο την κυρία Μαρία Χούκλη.

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ουσιαστική συζήτηση, ενώ διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υποτιμά το ρόλο των δημοσιογράφων, προσθέτοντας: «Δεν μιλάμε για ερωτήσεις από δημοσιογράφο, αλλά για συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών».

Για το ίδιο θέμα και ενώ αναμένεται η απάντηση του κ. Αντώναρου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι βάζει εκβιαστικά διλήμματα, χωρίς να αφήνει περιθώρια προσέγγισης, ώστε να υπάρξει και δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

To ντιμπέιτ των «6»

Όσον αφορά στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, θα διεξαχθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου με τους εκπροσώπους των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το ντιμπέιτ θα έχει έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική.

Θα υπάρχουν δύο κύκλοι ερωτήσεων με τρεις ενότητες ο καθένας και οι δημοσιογράφοι θα χωριστούν σε τρεις κύκλους.

Στο τέλος κάθε κύκλου, κάθε αρχηγός θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτημα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό επιθυμεί χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχολιάσει.

Πάντως, η γ.γ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του κόμματος που το ΚΚΕ θα πάρει μέρος στην τηλεαναμέτρηση.

«Η τηλεαναμέτρηση δεν είναι η μάχη των μαχών, αλλά αν δεν πάρουμε μέρος μέχρι τις 4 του Οκτώβρη, αυτό που θα συζητούν θα είναι αν το ΚΚΕ έκανε σωστά ή όχι» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk