Από τον Δήμο Αθηναίων στα έδρανα της Βουλής

Από τη δεξαμενή του Δήμου Αθηναίων, και όσων πέρασαν- ή έστω προσπάθησαν- από τα έδρανα του Συμβουλίου της πόλης, αλιεύουν και σε αυτές τις εκλογές ονόματα τα κόμματα. Σχεδόν ταυτισμένος, ως προς τα όριά του, με την Α΄ περιφέρεια ο Δήμος Αθηναίων είναι ο καλύτερος προθάλαμος του Κοινοβουλίου καθώς προσφέρει εκλογικό μηχανισμό σε ζώνη σκληρή, πλάι σε ηχηρά ονόματα της πολιτικής όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Δ. Αβραμόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα- προς ενεργοποίηση του μηχανισμού του – επισκέφθηκε προχθές, έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, το κτίριο της Λιοσίων, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κκ.

Από τη δεξαμενή του Δήμου Αθηναίων, και όσων πέρασαν- ή έστω προσπάθησαν- από τα έδρανα του Συμβουλίου της πόλης, αλιεύουν και σε αυτές τις εκλογές ονόματα τα κόμματα. Σχεδόν ταυτισμένος, ως προς τα όριά του, με την Α΄ περιφέρεια ο Δήμος Αθηναίων είναι ο καλύτερος προθάλαμος του Κοινοβουλίου καθώς προσφέρει εκλογικό μηχανισμό σε ζώνη σκληρή, πλάι σε ηχηρά ονόματα της πολιτικής όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Ο τελευταίος μάλιστα- προς ενεργοποίηση του μηχανισμού του – επισκέφθηκε προχθές, έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, το κτίριο της Λιοσίων, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κκ. Β. Κορομάντζο και Γ. Ξεπαπαδάκο .

Η παράταξη της ΝΔ- της οποίας θεωρείται προνομιακό πεδίο η Α΄ περιφέρεια- κατεβάζει πλείστους όσους υποψηφίους που έχουν δοκιμαστεί στον αυτοδιοικητικό αγώνα όπως ο κ. Χρ. Τεντόμας και ο κ. Ν.Αβραμίδης, πολιτικά τέκνα της κυρίας Μπακογιάννη.

Παρθενική εμφάνιση, με παλαιό μηχανισμό- αυτόν του κ. Γ. Βουλγαράκη -, κάνει ο κ. Β. Κικίλιας, πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης, του Δήμου Αθηναίων, ευρύτερα γνωστός από τα γήπεδα του μπάσκετ.

Στον στίβο της πολιτικής κατέρχεται πρώτη φορά και η κυρία Ηρα Βαλσαμάκη-Ράλλη, με τη διαφορά ότι διαθέτει πολυετή αυτοδιοικητική εμπειρία.

Ο δημοσιογράφος κ. Μ. Μαυρομάτης μπορεί να μην έχει θητεύσει στην Κοτζιά, θα απολαύσει ωστόσοτη στήριξη του μηχανισμού του νυν δημάρχου κ. Ν. Κακλαμάνη . Στο γραφείο του κ. Μαυρομάτη, μάλιστα, στο Ευρωκοινοβούλιο είχε αποσπασθεί το δεξί χέρι του δημάρχου, ο κ. Σωτ. Καρατζάς, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης- φυσικός το επάγγελμα.

Η κυρία Φωτεινή Πιπιλή έχει καταγράψει τρεις πρωτιές σε σταυρούς, σε αντίστοιχες αναμετρήσεις, ως δημοτική σύμβουλος, προτού διεκδικήσει βουλευτική έδρα, ενώ η κυρία Σοφία-Ειρήνη Λουκέρη έχει έλθει σε επαφή με τον κόσμο της Α΄ Αθηνών, μέσα από την- ανεπιτυχή, έστω- προσπάθειά της για τον δήμο (με την παράταξη του νυν δημάρχου).

Ο υποψήφιος κ. Δ. Παπαδόγγονας δεν φέρει μόνο πολιτικό επώνυμο, είναι επίσης γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας.

Στην άλλη όχθη το ΠαΣοΚ επιλέγει να «ρίξει» στην αναμέτρηση τις ηθοποιούς κυρίες Αννα Φόνσου και Πέμη Ζούνη, αμφότερες εκλεγείσες με τον συνδυασμό του κ. Κ. Σκανδαλίδη στον Δήμο Αθηναίων- ο οποίος ασφαλώς και είναι υποψήφιος.

Θέση στο Κοινοβούλιο θα διεκδικήσει η κυρία Αννα Ροκοφύλλου, δημοτική σύμβουλος από το 1998, αλλά και ο δημοσιογράφος κ. Μ.Γιομπαζολιάς και ο μπασκετμπολίστας κ. Κ. Παταβούκας, δοκιμασμένοι στον αγώνα για το δημαρχείο.

Παρά το γεγονός ότι εμπίπτει σε άλλη κατηγορία, από τα δημοτικά λημέρια έχει περάσει και ο κ. Χρ. Παπουτσής, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, απέναντι στην κυρία Μπακογιάννη.

Τις δυσκολίες της συγκεκριμένης περιφέρειας γνωρίζει καλά η κυρία Κατερίνα Διαμαντοπούλου , διαμερισματική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Παπουτσή. Η Αριστερά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση: από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλ.Τσίπρας εξελίχθηκε σε πόλο έλξης σταυρών, ως επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης». Η κυρία Αννα Φιλίνη διαθέτει θητεία στον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Π. Κοροβέσης , ο κ. Ρ. Αξελός και η κυρία Ελένη Πορτάλιου έχουν κάνει αντιπολίτευση στην Κοτζιά.

Στον χώρο του ΚΚΕ τις ιδιαιτερότητες της Α΄ Αθηνών κατέχει ο κ. Στ. Λάμπρου και φυσικά ο κ. Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής του συνδυασμού του κόμματος, στον Δήμο Αθηναίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk