BHMAτοδότηs

Big Βrother στο ΠαΣοΚ. Μου λένε ότι λάπτοπ με ενσωματωμένη κάμερα βρίσκεται μονίμως σε τραπέζι εστιατορίου, στη γωνία Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, στραμμένο προς την είσοδο των γραφείων του κόμματος μεταδίδοντας σε πραγματικό χρόνο εικόνα σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Κάποιοι λένε ότι δεν πρόκειται παρά για άλλη μία κάμερα στην είσοδο των κομματικών γραφείων, αλλά εδώ πρόκειται για ένα κανονικό Βig Βrother και όχι για τη συνηθισμένη ζωντανή σύνδεση ή την κάλυψη πολιτικών γεγονότων σε συγκεκριμένες ώρες.

Big Βrother στο ΠαΣοΚ. Μου λένε ότι λάπτοπ με ενσωματωμένη κάμερα βρίσκεται μονίμως σε τραπέζι εστιατορίου, στη γωνία Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, στραμμένο προς την είσοδο των γραφείων του κόμματος μεταδίδοντας σε πραγματικό χρόνο εικόνα σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Κάποιοι λένε ότι δεν πρόκειται παρά για άλλη μία κάμερα στην είσοδο των κομματικών γραφείων, αλλά εδώ πρόκειται για ένα κανονικό Βig Βrother και όχι για τη συνηθισμένη ζωντανή σύνδεση ή την κάλυψη πολιτικών γεγονότων σε συγκεκριμένες ώρες. Στο μέλλον οι κάμερες θα τοποθετούνται επάνω σε ειδικά εκπαιδευμένες μύγες προκειμένου να επιτευχθεί η ζωντανή μετάδοση των ραγδαίων εξελίξεων σε χώρους όπου ακόμη και οι βασιλείς πηγαίνουν μόνοι τους.

***
Χάρη λοιπόν στο Βig Βrother, που έχει στηθεί έξω από το ΠαΣοΚ, συνέλαβα τον κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου να μπαίνει βιαστικά στα γραφεία του κόμματος κρατώντας έναν πράσινο φάκελο, που εκ πρώτης όψεως φαινόταν αθώος. Επειδή όμως συνεργάτης μου διαθέτει εργαλεία υψηλής τεχνολογίας, «πάγωσε» την εικόνα στον υπολογιστή του, «τρύπησε» το περίβλημα του φακέλου με ισχυρό ψηφιακό τρυπάνι, μπήκε στον μυστικό πράσινο φάκελο και αποκάλυψε τον περίφημο «Κώδικα Παπαϊωάννου» . Πρόκειται για το σχέδιο Υπουργικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ. Θα αποκαλύψω μόνον ότι ο «Κώδικας Παπαϊωάννου» προβλέπει 16 μόνο υπουργεία (και όχι 14, όπως θέλουν οι σκληροπυρηνικοί νεοπαπανδρεϊκοί) συμπεριλαμβανομένου του πολύκροτου υπουργείου Περιβάλλοντος.

***
Προχωρημένη ρητορική έχουν επιστρατεύσει κυβερνητικά στελέχη για να υποστηρίξουν το κόμμα τους. Ο κ. Κ. Τασούλας σε ένα ανεπανάληπτο πολιτικό σόλο στον City 99,5 υποστήριξε ότι το ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να πετύχει την αυτοδυναμία, αλλά την «αυτοαδυναμία» , αφού έχει εγκλωβιστεί σε ένα αδιέξοδο χτισμένο από απραγματοποίητες υποσχέσεις. Ο προβληματισμός όμως δεν μπορεί να αφορά μόνο το ΠαΣοΚ αφού ο λαός έχει αποδείξει ότι εκλέγει «αυτοδύναμες κυβερνήσεις αυτοαδυναμίας» . Δηλαδή «διακοσμητικές κυβερνήσεις» που δεν αγγίζουν τα κακώς κείμενα και συντηρούν το απέραντο πλέγμα των κάθε είδους «κεκτημένων». Με βάση αυτή την ερμηνεία της λαϊκής θέλησης, η σημερινή κυβέρνηση είναι από τις πιο επιτυχημένες της Μεταπολίτευσης, τόσο που το ΠαΣοΚ είναι σχεδόν αδύνατον να την ξεπεράσει.

***
Μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης γιόρτασε χθες τα δύο χρόνια από τη νίκη του 2007 με μια μικρή γκάφα. Παρομοίωσε την Ελλάδα με «ασθενή» στον οποίο ο «υπεύθυνος γιατρός» (δηλαδή ο κ. Κ. Καραμανλής…) ανακοινώνει μια «επώδυνη θεραπεία» . Το πιθανότερο είναι, πάντως, ο «υπεύθυνος ιατρός» να ανακοίνωσε την «επώδυνη θεραπεία» για να ξεφορτωθεί τον «ασθενή» και να κλείσει το ιατρείο.

***
«Εμβόλιο ειλικρίνειας» κάνει στον λαό ο κ. Κ. Σκανδαλίδης με το προεκλογικό του φυλλάδιο. «Σου χρωστάμε την αλήθεια» γράφει σε προσωπικό τόνο ο πρώην υπουργός. «Η επόμενη μέρα της νίκης μας δεν θα είναι εύκολη. Δεσμευόμαστε όμως απέναντί σου ότι θα είναι μια άλλη μέρα». Λίγο παρακάτω ο κ. Σκανδαλίδης το παρακάνει: «Δεν στο κρύβω» γράφει και αποκαλύπτει ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά του ΠαΣοΚ: «Στην πορεία συχνά συμβιβαζόμαστε γιατί είναι δύσκολο τα “θέλω” μας να χωρέσουν στα “πρέπει”». Στην καθομιλουμένη αυτό σημαίνει ότι η φυσική ροπή των Σοσιαλιστών να ανοίξουν τους κρουνούς των χρημάτων δεν συμβιβάζεται με τη σκληρή πραγματικότητα. Η ΝΔ, η οποία έγινε κομμουνίστρια για τον λαό, έσπασε τους κρουνούς και άδειασε το ταμείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk