ΕΞΑΓΟΡΑ

Πέρασε στον κ. Λαυρεντιάδη το 100% της ΒΦΛ

Την πρώτη απευθείας επένδυσή της στην Ελλάδα υλοποίησε η Lamda Ρartners- το επενδυτικό fund που δημιούργησε στο Λονδίνο ο επιχειρηματίας κ. Λ. Λαυρεντιάδης στις αρχές του 2009- αποκτώντας το 100% της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ). Μπορεί η εταιρεία να ανήκε σε ποσοστό άνω του 65% στις τράπεζες (Εμπορική, Εθνική, Αlpha), αλλά η παρουσία της κρατικής ΔΕΠΑ με 33% στο μετοχικό της κεφάλαιο είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία ήταν αντίθετα στην πώλησή της, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου.

Πέρασε στον  κ. Λαυρεντιάδη  το 100%  της ΒΦΛ | tovima.gr

Την πρώτη απευθείας επένδυσή της στην Ελλάδα υλοποίησε η Lamda Ρartners- το επενδυτικό fund που δημιούργησε στο Λονδίνο ο επιχειρηματίας κ. Λ. Λαυρεντιάδης στις αρχές του 2009- αποκτώντας το 100% της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ).

Μπορεί η εταιρεία να ανήκε σε ποσοστό άνω του 65% στις τράπεζες (Εμπορική, Εθνική, Αlpha), αλλά η παρουσία της κρατικής ΔΕΠΑ με 33% στο μετοχικό της κεφάλαιο είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία ήταν αντίθετα στην πώλησή της, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου.

Στη συμφωνία εξαγοράς υπάρχει ειδική αναφορά για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον κ. Λαυρεντιάδη, αλλά και δέσμευση για σειρά επενδύσεων στη βιομηχανία. Η ΒΦΛ το 2008 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 213 εκατ. ευρώ, αλλά εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 108,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 190 εκατ. ευρώ. Το τίμημα της μεταβίβασης ανήλθε σε 85,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk