Νέα αύξηση της ανεργίας αναμένεται στις ΗΠΑ

Νέα άνοδο της ανεργίας μετά το ρεκόρ που κατέγραψε τον περασμένο μήνα αναμένουν οι αναλυτές για την αμερικανική οικονομία, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής της. Αναλυτικότερα, τον Αύγουστο η πτώση της απασχόλησης στον μη αγροτικό τομέα περιορίστηκε σημαντικά για δεύτερο συνεχή μήνα στα 216.000 άτομα έναντι πτώσης κατά 276.000 ατόμων τον Ιούλιο, 463.000 τον Ιούνιο και 303.000 ατόμων τον Μάιο. Σύμφωνα με την Αlpha Βank, η συγκρατημένη πτώση της απασχόλησης οφείλεται κυρίως στη μικρή μείωσή της στον ιδιωτικό τομέα κατά 198.

Νέα αύξηση της ανεργίας αναμένεται στις ΗΠΑ | tovima.gr

Νέα άνοδο της ανεργίας μετά το ρεκόρ που κατέγραψε τον περασμένο μήνα αναμένουν οι αναλυτές για την αμερικανική οικονομία, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής της. Αναλυτικότερα, τον Αύγουστο η πτώση της απασχόλησης στον μη αγροτικό τομέα περιορίστηκε σημαντικά για δεύτερο συνεχή μήνα στα 216.000 άτομα έναντι πτώσης κατά 276.000 ατόμων τον Ιούλιο, 463.000 τον Ιούνιο και 303.000 ατόμων τον Μάιο.

Σύμφωνα με την Αlpha Βank, η συγκρατημένη πτώση της απασχόλησης οφείλεται κυρίως στη μικρή μείωσή της στον ιδιωτικό τομέα κατά 198.000 άτομα από 248.000 τον Ιούλιοκαι κυρίως λόγω της μικρής πτώσης της απασχόλησης κατά μόλις 80.000 άτομα στον τομέα των υπηρεσιών (από πτώση κατά 154.000 τον Ιούλιο). Αντίθετα στον κλάδο της μεταποίησης, η μείωση της απασχόλησης επιδεινώθηκε, με πτώση κατά 63.000 άτομα από τις 43.000 που ήταν.

Οπως τονίζουν οι αναλυτές της τράπεζας, και αυτή η περιορισμένη πτώση της απασχόλησης εξακολουθεί να είναι ανησυχητική, αφού για να αρχίσει να μειώνεται το ποσοστό ανεργίας απαιτείται μηνιαία αύξηση της απασχόλησης κατά 100.000 άτομα, περίπου. Μάλιστα σημειώνουν ότι τους επόμενους μήνες δεν μπορεί να αποκλειστεί υψηλότερη και πάλι πτώση της απασχόλησης, παρά την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας τα δύο τελευταία τρίμηνα του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται στην ανάλυση της Αlpha Βank, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της ιδιωτικής κατανάλωσης των ΗΠΑ καθώς και από τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Ηδη, εκτός από την ευνοϊκή εξέλιξη της υποχώρησης του ρυθμού πτώσης της απασχόλησης, υπήρξε και η δυσμενής εξέλιξη της αύξησης του ποσοστού ανεργίας στο 9,7% τον Αύγουστο έναντι 9,4% τον Ιούλιο. Ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξησή του και τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk