Εκλεισαν οι εκκρεμότητες για τους 4.000 εργαζομένους της ΟΑ

Υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονται οι εκκρεμότητες που είχαν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής. Το κείμενο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είχε κατατεθεί ως νομοσχέδιο στη Βουλή προτού προκηρυχθούν οι εκλογές. Με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, η κυβέρνηση δέχθηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μετατραπεί…

Εκλεισαν οι εκκρεμότητες για τους 4.000 εργαζομένους της ΟΑ | tovima.gr

Υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονται οι εκκρεμότητες που είχαν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής.

Το κείμενο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είχε κατατεθεί ως νομοσχέδιο στη Βουλή προτού προκηρυχθούν οι εκλογές. Με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, η κυβέρνηση δέχθηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μετατραπεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Το κείμενο θα κυκλοφορήσει σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, θα έχει άμεσα ισχύ και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει η επόμενη Βουλή να το κυρώσει στο σύνολό του. Το κόστος το οποίο αναλαμβάνει το ελληνικό Δημόσιο από τις ευεργετικές διατάξεις υπέρ των εργαζομένων της Ολυμπιακής ανέρχεται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας. Στο κείμενο περιλαμβάνονται διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν:

* Ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων που εκκρεμούσαν και την ένταξη των εργαζομένων της Galileo, θυγατρικής της Ολυμπιακής, στο τακτικό προσωπικό της εταιρείας.

* Προβλήματα των υπαλλήλων της Ολυμπιακής στο εξωτερικό.

* Θέματα αποσπασμένων της Ολυμπιακής στο ελληνικό Δημόσιο και των εργαζομένων στην Οlympic Catering.

* Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους μηχανικούς αεροσκαφών, αλλά και στους ιπτάμενους χειριστές της Ολυμπιακής να μεταφερθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και, το κυριότερο, από εκεί να έχουν το δικαίωμα να ζητούν και να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών άνω του ενός έτους, για να μπορούν οι ίδιοι να ζητούν εργασία εκτός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, να εργάζονται κανονικά και, όταν επιθυμούν, να επιστρέφουν στην ΥΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ. Στ.Χαλβατζής δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk