Αλλαγή υπολογισμού των τόκων σε δάνεια του ΟΕΚ

Τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμού των τόκων του στεγαστικού τους δανείου έχουν πλέον και όσοι έλαβαν δάνειο μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) πριν από το 2005. Συγκεκριμένα, ύστερα από παρέμβαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, άρχισαν διαπραγματεύσεις με όλες τις τράπεζες σχετικά με τη δυνατότητα σύνδεσης των δανείων αυτών με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έναντι του επιτοκίου Εuribor.

Τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμού των τόκων του στεγαστικού τους δανείου έχουν πλέον και όσοι έλαβαν δάνειο μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) πριν από το 2005. Συγκεκριμένα, ύστερα από παρέμβαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, άρχισαν διαπραγματεύσεις με όλες τις τράπεζες σχετικά με τη δυνατότητα σύνδεσης των δανείων αυτών με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έναντι του επιτοκίου Εuribor. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Θ. Στάμου, ήδη η Εθνική Τράπεζα συμφώνησε να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού του κυμαινόμενου επιτοκίου στα επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που χορηγήθηκαν με τις προ του 2005 διατάξεις με εκείνον που έχει ως βάση το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Με τα σημερινά δεδομένα το επιτόκιο των δανείων που χορηγήθηκαν με τις προ του 2005 συμβάσεις από την Εθνική Τράπεζα διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω του 3% για το υπόλοιπο του άληκτου κεφαλαίου. Το μέγεθος του κέρδους εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων που απομένουν ως την εξόφληση του δανείου σας και βεβαίως από τη διαφορά των επιτοκίων. Για την αλλαγή του επιτοκίου χρειάζεται η υποβολή μιας αίτησης στην Εθνική Τράπεζα. Η διαδικασία τροποποίησης του επιτοκίου παρέχεται δωρεάν. Σχετική εγκύκλιο έχει στείλει η τράπεζα σε όλα τα καταστήματά της, τα οποία θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες δικαιούχους του ΟΕΚ για τη νέα δυνατότητα που τους δίνεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk