Αυξάνονται στην Αυστραλία οι «άνδρες της μαμάς»

Μια ολόκληρη γενιά «μαμμόθρεφτων» αγοριών μεγαλώνουν οι σημερινές Αυστραλές μητέρες.

Αυξάνονται στην Αυστραλία οι «άνδρες της μαμάς» | tovima.gr

Μια ολόκληρη γενιά «μαμμόθρεφτων» αγοριών μεγαλώνουν οι σημερινές Αυστραλές μητέρες.
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο ειδικευμένος επιστήμονας σε δημογραφικές αναλύσεις, κ. Μπέρναρντ Σολτ, είπε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής από τη Στατιστική Υπηρεσία, το 27% των νέων ηλικίας από 20 έως 34 ετών συνεχίζουν να μένουν μαζί με τους γονείς τους.
Το ποσοστό των ανδρών είναι διπλάσιο από αυτό των γυναικών της ίδιας ηλικίας που κατοικούν με τους γονείς τους.
Αυτό εξηγείται, έως ένα βαθμό, από το γεγονός ότι οι γυναίκες παντρεύονται σε πολύ νεότερη ηλικία σε σχέση με τους άνδρες.
Σύμφωνα με τον κ. Σολτ, οι νέοι άνδρες προτιμούν να μένουν με τους γονείς τους γιατί πίνουν, τρώνε και κοιμούνται δωρεάν και, επιπλέον, μπορούν να φιλοξενούν στο δωμάτιό τους και τις ερωμένες τους. Με λίγα λόγια, η ζωή τους δίπλα στους γονείς είναι εντελώς ανέξοδη και χωρίς ουσιαστικές υποχρεώσεις.
Περισσότερο συνδεδεμένοι είναι, κυρίως, με την μητέρα τους, η οποία και δεν τους χαλάει την καρδιά ό,τι και αν ζητήσουν.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανατρέφεται μια ολόκληρη γενιά από «άνδρες της μαμάς». Οι συνέπειες μιας τέτοιας ανατροφής είναι πολλές γιατί τα άτομα αυτά συνεχίζουν να τα θέλουν όλα έτοιμα από τη σύντροφό τους όταν εγκαταλείπουν το σπίτι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk