ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΕΤΑ

«Πάγωσαν» οι οικοδομές ως τον Απρίλιο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» τουλάχιστον εως τον Απρίλιο του 2010 την ανέγερση δύο συγκροτημάτων κατοικιών μέσα στο Στρατόπεδο Σακέτα στην περιοχή Καρέα του Υμηττού. Οι κατοικίες προορίζονται για τη στέγαση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικότερα «των άγαμων και έγγαμων αξιωματικών με ολιγομελείς οικογένειες». Την ανέγερση των συγκροτημάτων έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΛΕΓΡΟ ΑΕ. Η ανέγερσή τους είχε διακοπεί προσωρινά από τον περασμένο μήνα με διαταγή του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κ.

«Πάγωσαν» οι οικοδομές ως τον Απρίλιο | tovima.gr

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» τουλάχιστον εως τον Απρίλιο του 2010 την ανέγερση δύο συγκροτημάτων κατοικιών μέσα στο Στρατόπεδο Σακέτα στην περιοχή Καρέα του Υμηττού.

Οι κατοικίες προορίζονται για τη στέγαση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικότερα «των άγαμων και έγγαμων αξιωματικών με ολιγομελείς οικογένειες». Την ανέγερση των συγκροτημάτων έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΛΕΓΡΟ ΑΕ.

Η ανέγερσή τους είχε διακοπεί προσωρινά από τον περασμένο μήνα με διαταγή του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κ. Π. Φλώρου και τώρα αναστέλλεται η κατασκευή των συγκροτημάτων ως την έκδοση οριστικής απόφασης. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο Ε΄ Τμήμα, στις 24 Φεβρουαρίου 2010, και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τον Απρίλιο.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει ο Δήμος Βύρωνα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτοικοι του Υμηττού και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι το Στρατόπεδο Σακέτα βρίσκεται εντός της Β΄ ζώνης προστασίας του Υμηττού όπου απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών. Η απαγόρευση αυτή, σημειώνουν οι δικαστές, ισχύει και για τις εκτάσεις που βρίσκονται εντός των στρατοπέδων. Η νομοθεσία, προσθέτουν, δεν προβλέπει εξαιρέσεις από την απαγόρευση αυτή. Ακόμη, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα του Δημοσίου να αναβάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας την έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθούν υπόψη του «απόρρητα έγγραφα» που θεμελιώνουν «λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος» οι οποίοι δικαιολογούν την απόρριψη της αίτησης του δήμου κτλ.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk