«Ναι» στη δίωξη του Ν. Ζαγοριανού

Το «πράσινο φως» άναψε χθες το πενταμελές β’ θερινό τμήμα του Αρείου Πάγου για να συνεχιστεί η πειθαρχική δίωξη εις βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens

«Ναι» στη δίωξη του Ν. Ζαγοριανού | tovima.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Π. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ

Το «πράσινο φως» άναψε χθες το πενταμελές β’ θερινό τμήμα του Αρείου Πάγου για να συνεχιστεί η πειθαρχική δίωξη εις βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, ενώ σήμερα το μεσημέρι συνέρχεται η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να αναθέσει την έρευνα της Siemens σε εφέτη ανακριτή.

Το β’ θερινό τμήμα που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα σε μικρής διάρκειας διάσκεψη απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης του κ. Ζαγοριανού κατά του προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων κ. Ι. Παπανικολάου, ο οποίος έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη εις βάρος του ειδικού ανακριτή.

Η αίτηση απορρίφθηκε ως αβάσιμη καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Δηλαδή ο κ. Ζαγοριανός την υπέβαλε, αφού ο κ. Παπανικολάου είχε ασκήσει εις βάρος του την πειθαρχική δίωξη. Ετσι, οι αρεοπαγίτες δεν προχώρησαν στην ουσία της υπόθεσης. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής το 7μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ορίσει εισηγητή επιθεωρητή αρεοπαγίτη, ο οποίος θα καλέσει για εξηγήσεις τον κ. Ζαγοριανό. Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ο αντιπρόεδρος κ. Δ. Δαλιάνης και μέλη οι κκ. Ι. Ιωαννίδης, Δ. Γιαννακόπουλος, Α. Δουλγεράκης, Ν. Λεοντής, Ν. Ζαΐρης και η κυρία Αιμιλία Λίτινα.

Παράλληλα συνέρχονται σήμερα οι 52 πρόεδροι εφετών και 210 εφέτες κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε για να αναθέσουν την υπόθεση της Siemens σε εφέτη ανακριτή και να επιλέξουν διά ψηφοφορίας τον εφέτη που θα την αναλάβει, όπως και τον αναπληρωτή του.

Ακόμη, αναμένεται το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφασίσει για το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην στελέχους της Siemens Πρ. Μαυρίδη, μετά την απόρριψη της αρχικής αίτησης αποφυλάκισης από τον κ. Ζαγοριανό.

Χθες επίσης έληξε η θητεία του κ. Παπανικολάου ως προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Εμμ. Καλούδη, με αναπληρωτή τον συνάδελφό τους κ. Κ. Κούκλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk