29χρονος νεκρός από τη νέα γρίπη

Αναστάτωση προκάλεσε ο πρώτος- στην Ελλάδαθάνατος από τη νέα γρίπη 29χρονου άνδρα, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας. Πρόκειται για έναν γάλλο τουρίστα ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανογλείου με «… βαρύτατη πνευμονία από γρίπη Α Η1Ν1, που οδήγησε σε βαρύτατη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια» , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο ασθενής παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια, από την οποία έχασε τη μάχη με τον θάνατο. «Είναι ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας από τη νέα γρίπη χωρίς υποκείμενη νόσο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αναστάτωση προκάλεσε ο πρώτος- στην Ελλάδαθάνατος από τη νέα γρίπη 29χρονου άνδρα, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας. Πρόκειται για έναν γάλλο τουρίστα ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανογλείου με «… βαρύτατη πνευμονία από γρίπη Α Η1Ν1, που οδήγησε σε βαρύτατη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια» , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο ασθενής παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια, από την οποία έχασε τη μάχη με τον θάνατο. «Είναι ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας από τη νέα γρίπη χωρίς υποκείμενη νόσο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας δύο ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη. Και οι δύο, όμως, έπασχαν από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με καταγραφή που είχε γίνει από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σχετικά με το προφίλ των ασθενών που νοσηλεύθηκαν με νέα γρίπη, το 71% των σοβαρών κρουσμάτων έπασχε από ένα ή περισσότερα υποκείμενα προβλήματα υγείας, κυρίως άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβήτη ή χρόνια καρδιαγγειακή νόσο.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε χθες ότι λειτούργησαν κανονικά από την πρώτη ημέρα. «Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες οι οποίες επιχείρησαν να επενδύσουν μικροκομματικά, στο να δημιουργήσουν έναν φόβο ότι δήθεν τα σχολεία δεν ήταν προετοιμασμένα» τόνισε. Από την πρώτη ημέρα- πρόσθεσε- τα σχολεία εμφανίστηκαν επαρκώς προετοιμασμένα σε ό,τι αφορά την ενημέρωση, αλλά και όσον αφορά την αντιμετώπιση όλων των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν αν και εφόσον υπάρξουν κρούσματα. «Το ενημερωτικό υλικό διοχετεύεται διαρκώς» είπε «τα μέτρα πρόληψης είναι γνωστά σε όλους- και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. Υπάρχει επαγρύπνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σωστή συνεργασία, και αυτή τη στιγμή που μιλάμε πράγματι όλα λειτουργούν ομαλά».

Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη
Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη θα διενεργούν την επόμενη εβδομάδα, σε όλους τους άνδρες ηλικίας 50-75 ετών που διαμένουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης, οι γιατροί-μέλη της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος. Οσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε εξετάσεις για την ανίχνευση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (ΡSΑ), μπορούν να καλέσουν τον αριθμό 210 9975.555.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk