Ψεκάστε και γλιτώστε από τις ημικρανίες

ΛΟΝΔΙΝΟ Νέο φάρμακο σε μορφή ρινικού σπρέι υπόσχεται ταχύτερη και μεγαλύτερη ανακούφιση από τις ημικρανίες. Το σπρέι δρα μέσα σε μόλις 30 λεπτά από την εφαρμογή ενώ η δράση του διαρκεί ως και δύο ημέρες. Το φάρμακο που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία MAP Ρharmaceuticals ονομάζεται Levadex και περιέχει τη δραστική ουσία διυδροεργοταμίνη (dihydroergotamine- DΗΕ). Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικότερο ενάντια στα συμπτώματα των ημικρανιών ενώ την ίδια στιγμή συνδέεται με πολύ λιγότερες παρενέργειες από τις υπάρχουσες θεραπείες.

ΛΟΝΔΙΝΟ Νέο φάρμακο σε μορφή ρινικού σπρέι υπόσχεται ταχύτερη και μεγαλύτερη ανακούφιση από τις ημικρανίες. Το σπρέι δρα μέσα σε μόλις 30 λεπτά από την εφαρμογή ενώ η δράση του διαρκεί ως και δύο ημέρες.

Το φάρμακο που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία MAP Ρharmaceuticals ονομάζεται Levadex και περιέχει τη δραστική ουσία διυδροεργοταμίνη (dihydroergotamine- DΗΕ). Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικότερο ενάντια στα συμπτώματα των ημικρανιών ενώ την ίδια στιγμή συνδέεται με πολύ λιγότερες παρενέργειες από τις υπάρχουσες θεραπείες.

Σύμφωνα με τους παρασκευαστές του φαρμάκου το μεγάλο πλεονέκτημά του συνδέεται με τη συσκευή εισπνοής που διαθέτει και η οποία επιτρέπει την απελευθέρωση μικροσκοπικών σωματιδίων της δραστικής ουσίας απευθείας στους πνεύμονες.

Τα σωματίδια αυτά απορροφώνται στη συνέχεια ταχύτατα από το κυκλοφορικό σύστημα και φθάνουν ως τον εγκέφαλο μετριάζοντας το σήμα του πόνου. Οι κλινικές δοκιμές του Levadex έδειξαν ότι η προηγμένη αυτή συσκευή εισπνοής έχει τη δυνατότητα απελευθέρωσης τριπλάσιας ποσότητας φαρμάκου στους πνεύμονες συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες συσκευές.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου της Παγκόσμιας Εταιρείας Κεφαλαλγίας το οποίο έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια, οι ασθενείς που έλαβαν Levadex δήλωσαν ότι αισθάνονταν ανακούφιση από τα συμπτώματα της ημικρανίας μέσα σε μόλις μισή ώρα από την εισπνοή του φαρμάκου ενώ η θετική επίδραση διαρκούσε ως και 48 ώρες για έναν στους τρεις εθελοντές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk