«Δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή κανενός»

Την πλήρη ευθύνη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ και τον αποκλεισμό των τριών βουλευτών ανέλαβε χθες ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως γνώμονάς του για τις αποπομπές ήταν η γενικότερη συμπεριφορά των τριών συγκεκριμένων προσώπων. «Εδώ και πολύν καιρό είχα κάνει σαφές ότι όταν έρθει η ώρα του καταρτισμού των ψηφοδελτίων όλοι αξιολογούνται.Κατά συνέπεια, ελήφθη μια απόφαση-δική μου απόφαση-χωρίς να έχει επιρροή κανενός, η οποία αξιολογούσε συνολικές πολιτικές συμπεριφορές» …

«Δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή κανενός» | tovima.gr

Την πλήρη ευθύνη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ και τον αποκλεισμό των τριών βουλευτών ανέλαβε χθες ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως γνώμονάς του για τις αποπομπές ήταν η γενικότερη συμπεριφορά των τριών συγκεκριμένων προσώπων.

«Εδώ και πολύν καιρό είχα κάνει σαφές ότι όταν έρθει η ώρα του καταρτισμού των ψηφοδελτίων όλοι αξιολογούνται.Κατά συνέπεια, ελήφθη μια απόφαση-δική μου απόφαση-χωρίς να έχει επιρροή κανενός, η οποία αξιολογούσε συνολικές πολιτικές συμπεριφορές» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΑΝΤ1 και τον κ. Στρ. Λιαρέλλη , επιχειρώντας σαφώς να εξουδετερώσει τα πυρά που δέχονται υπουργοί και στενοί συνεργάτες του για τους αποκλεισμούς. «Κρίνονται συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές. Και αυτή είναι βαριά απόφαση, απόφαση του προέδρου του κόμματος, ποιοι τελικά συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια και ποιοι όχι» σημείωσε ο κ. Καραμανλής, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη με τις οποίες κατήγγειλε ότι «το Μαξίμου και η Ρηγίλλης διοικούνται από εκλεκτούς της διαπλοκής».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος μετά τις εκλογές, ακόμη και στην περίπτωση που η παράταξή του ηττηθεί.

«Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και τα δίνω όλα γι΄ αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω με μια προϋπόθεση,ή αν θέλετε με μιάμιση προϋπόθεση! Να αισθάνομαι εγώ χρήσιμος και κυρίως να με θέλουν οι πολίτες που συνθέτουν τη Νέα Δημοκρατία.Καθαρές κουβέντες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Σ χολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η Νέα Δημοκρατία έχει όλα τα περιθώρια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Και σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου του ΠαΣοΚ στη Θεσσαλονίκη σημείωσε:

«Η εύκολη λύση που προτείνεται με ευχάριστες συνταγές και αναφέρομαι εδώ δηλαδή καθαρά στην ομιλία του αρχηγού του ΠαΣοΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου ναι μεν δέχεται ότι υπάρχει μια κρίση και κάποια δυσκολία, αλλά ότι αυτά είναι όλα εύκολα αντιμετωπίσιμα, με ευχάριστες συνταγές και με απλοχεριά, με υποσχέσεις, στην ουσία χωρίς αντίκρισμα» παρατήρησε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«΄Η θα κάνουμε αυτά τα δύσκολα που πρέπει να κάνουμε, αλλά εν πάση περιπτώσει όχι τραγικά τα επόμενα δύο χρόνια, ή αλλιώς είναι πολύ πιθανό ο τόπος να μπει σε περιπέτεια».

Παρ΄ όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως και το 2010 θα υπάρξει έκτακτη βοήθεια με ειδικό επίδομα 500 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Το είπα καθαρά στη Θεσσαλονίκη:πάγωμα μισθών, αλλά για τους χαμηλόμισθους θα υπάρξει ειδική μέριμνα. Το μοντέλο άλλωστε εφαρμόστηκε φέτος και δόθηκε στους χαμηλόμισθους ουσιαστική εξτρά ενίσχυση 500 ευρώ, αυτή είναι η αλήθεια. Η οποία σε τελική ανάλυση με τα φετινά δεδομένα ξεπερνούσε το 7% αύξηση» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως για την υστέρηση που παρουσιάστηκε στα έσοδα στα τέλη του 2008 ευθύνονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών και τα επεισόδια που τις διαδέχθηκαν από ροπαλοφόρους.

«Ειδικά στη χώρα μας, είχαμε κι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα εσόδων, λόγω των δραματικών γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η αλήθεια. Εάν δείτε τα έσοδα των εφοριών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, θα δείτε καλά ότι υπάρχει πράγματι μια μεγάλη απόκλιση, πέρα από την κρίση» παρατήρησε.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk